ClimateLaunchpad genereert meer dan 1000 nieuwe cleantech-ideeën om klimaatverandering aan te pakken

door | mrt 10, 2017

Europa’s grootste innovatieve cleantech competitie vindt ook dit jaar weer plaats. VITO verzamelt dit jaar de beste ideeën en organiseert de wedstrijd voor België. De inschrijving voor ClimateLaunchpad 2017 is geopend. Studenten, start-ups, ondernemers, onderzoekers en werknemers die dromen van een eigen zaak worden uitgenodigd om hun cleantech-idee in te dienen. Alle inzendingen worden beoordeeld op hun impact op klimaatverandering, hun groeipotentieel en hun vaardigheden en enthousiasme. De meest veelbelovende inzendingen krijgen toegang tot het Climate-KIC Accelerator programma, gericht op het vertalen van grote cleantech-ideeën in sterke bedrijven. De inschrijving is vanaf nu geopend in 34 landen.

De wedstrijd

Een tweedaagse business bootcamp en een reeks van coaching sessies bereiden de deelnemers voor op de landenfinale waar ze hun businessplan zullen voorstellen aan een professionele jury. De drie finalisten van elk land nemen deel aan de Europese finale in oktober die in Cyprus zal plaatsvinden. In de halve finale zullen 10 teams geselecteerd worden, waarna ze mogen deelnemen aan het Climate-KIC Accelerator programma, de real-life business school gericht op het ontwikkelen en commercialiseren van cleantech-start-ups. De uiteindelijke winnaar van de Europese finale ontvangt ook een geldprijs ter waarde van € 10 000, de runner-up ontvangt € 5 000 en het idee met de derde plaats ontvangt € 2 500.

Metin Bulut – EU finalist voor België 2015:
“De bootcamp is een geweldige en inspirerende gelegenheid om te leren hoe jouw onderzoek een impact kan hebben op de maatschappij, klimaat en economie tegelijk.”

Koen Verrecht – Top 10 EU finalist voor België 2016:
“ClimateLaunchpad was echt een doorbraak voor Faro 360. De bootcamp zit heel stevig in elkaar, en de ‘fundamentals’ slide deck die je moet maken zorgt ervoor dat je je idee helemaal moet uitpuren, waardoor je de essentie echt duidelijk krijgt. Zeer toegepast, zeer bruikbaar en zeer dankbaar!”

Deadline indiening

De wedstrijd is geopend voor deelnemers gevestigd in Armenië, Oostenrijk, Azerbeidzjan, België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Estonia, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, Ierland, Israël, Italië, Letland, Litouwen, Moldavië, Noorwegen, Polen, Portugal, Roemenië, Servië, Slovenië, Spanje, Zweden, Zwitserland, Nederland, Turkije, Verenigd Koninkrijk, Oekraïne. De deadline om in te dienen voor België is 1 mei 2017. Meer info

Volg de wedstrijd op Facebook en Twitter

Over ClimateLaunchpad en Climate-KIC

ClimateLaunchpad is een programma van Climate-KIC; Europa’s belangrijkste klimaatinnovatiebeleid. Het is de grootste publieke-private innovatieparterschap van Europa gericht op het inperken van en het reageren op de klimaatverandering. Climate-KIC bestaat uit een internationaal netwerk van bedrijven, academische instellingen en de publieke sector.

Climate-KIC is een van de kennis- en innovatiecentra (KIC’s) opgericht in 2010 door het Europees Instituut voor Innovatie en Technologie (EIT), het EU-orgaan belast met het creëren van duurzame groei in Europa en het aanpakken van de grootste wereldwijde uitdagingen van vandaag.

Pin It on Pinterest

Share This