Mechanical Technician

jun 18, 2020

Nippon Gases, growing hand in hand with all Industries!

Gas. Hoewel je het niet altijd beseft, kom je er elke seconde van de dag mee in contact. Nippon Gases slaagt erin iets zo fundamenteels als lucht in te zetten op manieren die ervoor zorgen dat fabrieken schoner en productiever werken, voedsel beter smaakt, ademhalen makkelijker gaat en productieprocessen efficiënter verlopen — kortom, die al onze levens beter maken. Sinds december 2018 maken we deel uit van de Taiyo Nippon Sanso Corporatio, een Japans bedrijf met meer dan 100 jaar ervaring in de industriële gassenwereld. Dankzij die ervaring, is TNSC één van de vier grootste gasbedrijven ter wereld. TNSC bouwde een uitgebreid bedrijfsportfolio uit dat bestaat uit een gevarieerd gamma aan industriële gassen alsook aanverwant materiaal, installaties en technologieën. Hoe? Omdat wij de gas professionals zijn. Samen willen wij jouw wereld verbeteren. Onze state of the art en op maat gemaakte oplossingen en technologieën maken ons een strategische partner voor de hele industrie. Geef ons een probleem en wij lossen het op voor jou. Klinkt dit allemaal als muziek in je oren? Wil jij deel uitmaken van het Nippon Gases Benelux team, bestaande uit meer dan 280 ervaren en toegewijde medewerkers? Heb jij zin om een echte gas professional te worden? Dan is het nu het moment ! Voor onze vestiging in Oevel zijn we op zoek naar een

Mechanical Technician

Hoe ziet een doorsnee dag van een Mechanical Technician er uit bij Nippon Gases?

Je vertrekt ‘s morgens met de servicewagen richting één van de vestigingen van Nippon Gases. Meestal is dit onze plant in Zwijndrecht maar ook de andere vestigingen in de omgeving van Antwerpen worden regelmatig door jou bezocht. Mocht je gevraagd worden om naar één van onze andere vestigingen binnen de Benelux te gaan, gebeurt dit in overleg met de Maintenance Supervisor. 

We beginnen met ons team rond 7 u. ‘s morgens. Dit heeft het voordeel dat je zo de files vermijdt en, indien jouw planning het toelaat, je hierdoor jouw dagtaak rond 15.30 u. kan afronden. Eens toegekomen op je bureau in Zwijndrecht start je jouw persoonlijke laptop op en bekijk je de binnengekomen e-mails. In lijn met onze bedrijfscultuur en naar vaste gewoonte binnen Nippon Gases wensen we onze collega’s ‘goedemorgen’.

Als maintenance afdeling zijn wij een ondersteunende afdeling voor Operations. Samen hebben wij één gemeenschappelijk doel: al onze sites draaiende houden. Een vlotte samenwerking tussen de collega’s van beide departementen is dan ook erg belangrijk.

Eénmaal terug op de werkplek wordt de dagplanning kort besproken met de Maintenance Supervisor en de Maintenance Manager. Door dringende zaken die de vorige nacht of het afgelopen weekend zijn opgemerkt, kan er immers een wijziging in de planning optreden. Voorbeelden hiervan zijn problemen met compressoren, ventielen, pompen, etc.

Een groot deel van jouw dagtaken bestaat uit preventief onderhoud van onze installaties. Met preventief onderhoud zoals olieanalyses, vibratieanalyses, planttoer, etc. kunnen we de betrouwbaarheid van onze machines vergroten. Belangrijk is dat jij, als Mechanical Technician, feeling krijg met onze plant. Jouw kennis en ervaring, die toeneemt naarmate je dagelijks in contact komt met deze machines, zal van cruciaal belang zijn bij het vaststellen van problemen. Belangrijk is ook dat je alle problemen rapporteert aan de Maintenance Supervisor en we samen acties inplannen voor de vastgestelde issues.

Noot: Onze lunchpauzes vinden dagelijks plaats in de refter en dat van 12 u. tot 12.30 u. Aangezien we ons op de site van Ineos bevinden, kan je dagelijks -mits de job het toelaat- een kopje verse soep krijgen, altijd fijn in de koude wintermaanden.

Jouw profiel
 • Je bent in het bezit van een diploma (elektro) mechanica of gelijkwaardig door ervaring 
 • Ervaring als onderhoudstechnieker/servicetechnieker binnen de (petro)chemische industrie is een plus.
 • Je hebt een sterke theoretische en praktische kennis van mechanica of bent bereid deze aan te leren.
 • Je hebt ervaring met mechanische werkzaamheden aan procesinstallaties, compressoren en pompen.
 • Ervaring met verschillende lasprocedés en braseren is een sterke troef en basiskennis elektriciteit is een pluspunt.
 • Je hebt basis PC-kennis (Windows, Word, Excel) en administratieve opvolging en rapportage schrikt je niet af.
 • Naast het Nederlands heb je een goede kennis van het Engels.
 • Je draagt veiligheid hoog in het vaandel.
 • Je bent een proactieve, klantgerichte sterke teamplayer met probleemoplossend vermogen die zelfstandig kan werken.
 • Je bent bereid om na de voorziene opleiding in een wacht-oproepsysteem (1 week om de 6 weken) te werken en je voor korte perioden naar het buitenland te verplaatsen.
Ons aanbod
 • Je komt terecht in een multinational met een sterke familiale KMO-spirit.
 • Je hebt een uitdagende functie met een hoge graad aan zelfstandigheid binnen een professionele internationale organisatie.
 • Er zijn persoonlijke doorgroeimogelijkheden.
 • We garanderen flexibele werktijden.
 • Je ontvangt een aantrekkelijk salaris aangevuld met een pakket extra-legale voordelen zoals bijvoorbeeld een hospitalisatie-en groepsverzekering, maaltijdcheques …

 

Interesse in deze vacature ? Stuur dan je CV met motivatie en foto naar : jobs.benelux@nippongases.com

Ontdek onze website www.nippongases.com/be en kom te weten hoe jouw talent een impact kan hebben.

Pin It on Pinterest

Share This