INSIDE SALES ENGINEER

written by AERZEN Belgium
21 · 6 · 22

INSIDE SALES ENGINEER

door | jun 21, 2022

TECHNISCHE – COMMERCIEEL FR/NL/EN

Wil je aan de slag bij een dynamisch familiebedrijf dat al in 1864 begon te draaien en intussen is uitgegroeid tot een absolute topspeler in de rotating equipment industrie?

Met een familie van meer dan 2.000 mannen en vrouwen wereldwijd zorgt Aerzen voor Compressed air, gas & vacuum solutions. Hoe doen zij dat?

Vertrekkend vanuit een eigen productie in Duitsland van high–end machines zet Aerzen de klant en diens noden centraal. Aerzen staat als één team achter haar klanten in de 3 grote takken Advies & Engineering, Sales en After Sales. Deze combo ondersteunt de klant in elke schakel optimaal.

Om de groei bij te kunnen houden is Aerzen op zoek naar een gedreven Outside Sales Engineer om het team te versterken.

Functie:

 • De inside sales engineer is een belangrijke schakel tussen klanten, leveranciers en collega’s van sales en aftersales.
 • Na een intensieve opleiding om snel inzicht te krijgen in het bedrijf, de markt en de producten ligt de focus op het technisch en commercieel uitwerken van nieuwe projecten, offertes.
 • Als gedreven speler binnen het sales team ben je mee verantwoordelijk voor de uitwerking van projecten waarvan een heel deel van A-Z, dit kan gaan van de offerte tot het binnenhalen van het order, de levering en de installatie.
 • Je verstrekt de nodige technische informatie m.b.t. offertes en orders aan de klant, zowel telefonisch als schriftelijk.
 • De inkomende orders worden door jou technische en commercieel verwerkt zodat deze van de productie tot aan de facturatie kunnen uitgevoerd worden.
 • Het principe ‘expect performance’ aandrijven
 • De sales manager coacht en begeleidt je en je rapporteert dagelijks aan hem.

 Profiel:

 • Je hebt een master of bachelor mechanica of electro-mechanica.
 • Enige sales ervaring is een must.
 • Je bent bereid om occasioneel klanten te bezoeken, samen met een Outside Sales Engineer.
 • Je drukt je vlot uit in beide landstalen (N-F). Goede kennis van het Engels is een voordeel.
 • Je beschikt over een zekere commerciële ingesteldheid die je in staat stelt om goede relaties uit te bouwen met klanten.
 • Je woont bij voorkeur op een aanvaardbare rijafstand van Kortenberg.

Aerzen biedt:

 • Een unieke carrièrekans in een dynamische sfeer van een groeiend bedrijf dat actief is in de hele wereld.
 • Een job waar je je technisch niet verveelt en waar heel wat afwisseling in je dag zit.
 • Een aantrekkelijk marktconform salaris, aangevuld met extra legale voordelen.
 • Een fulltime functie met 12 ADV-dagen en 2 extra vakantiedagen Brussel kermis en Sint Elooi.
 • Opleidingsplan om de productkennis op peil te houden en de verkoop- en marketingvaardigheden te verbeteren.
 • Een dynamisch team van enthousiaste collega’s dat je ondersteunt en helpt op je weg naar succes.

Geboeid door deze functie?
Stuur zo snel mogelijk jouw CV met motivatie naar greet.vanbroeck@aerzen.com.
Voor meer informatie kan je telefoneren tijdens de kantooruren op 02 757 22 78. Je vraagt naar Greet van Broeck.

 

Over Aerzen

Aerzen Belgium nv, met vestiging in Kortenberg is als een dochteronderneming van de Duitse Aerzener Maschinenfabrik GmbH meer dan 60 jaar actief op de Belgische markt. Aerzen is wereldwijd marktleider in de productie en distributie van rootsblowers en lagedrukschroefcompressoren. De Aerzen blowers en compressoren worden ingezet in alle mogelijke industrietakken voor transport van lucht en gassen, voor de beluchting van waterzuiveringstations en voor pneumatisch transport.

Naast een standaard productengamma is Aerzen Belgium ook zeer sterk in het aanbieden van oplossingen op maat van de klant. Met zijn 30 enthousiaste medewerkers staat Aerzen ook bekend om zijn klantgerichte aanpak en wordt het geheel ondersteund door een zeer performante serviceafdeling die instaat voor het onderhoud en de revisie van de installaties.

 

GERELATEERDE POSTS

Technical commercial office employee

Technical commercial office employee

--- English underneath   Netzsch heeft een openstaande vacature voor: Technisch commercieel binnendienst medewerker Vereisten: Jonge kracht (20-30 jaar); Technisch geschoold, minstens in het bezit van een bachelor diploma; Taalkennis: Nederlands, frans, Engels;...

Finance & administration manager

Finance & administration manager

“Èrtzen”, zo spreek je onze naam uit. Een dynamisch familiebedrijf dat er in 1864 mee begon en intussen is uitgegroeid tot een wereldwijde topspeler in de rotating equipment industrie, meer bepaald binnen het segment van blowers en schroefcompressoren. Je vindt ons...

HR/payroll & admin officer

HR/payroll & admin officer

“Èrtzen”, zo spreek je onze naam uit. Een dynamisch familiebedrijf dat er in 1864 mee begon en intussen is uitgegroeid tot een wereldwijde topspeler in de rotating equipment industrie, meer bepaald binnen het segment van blowers en schroefcompressoren. Je vindt ons...