a

Algemene info

Bedrijfsnaam: OVAM Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij
Adres: Stationsstraat 110B-2800 Mechelen
Tel.: +32 15 28 42 84
Fax (think green): +32 15 20 32 75

Contactpersonen + functie:
Henny De Baets – Administrateur-Generaal
Jan Verheyen – Woordvoerder,
P.R.-verantwoordelijke
E-mail: info@ovam.be
Website: www.ovam.be
Oprichting:1981
Aantal medewerkers: 378
b

Omschrijving

De OVAM spant zich dagelijks in voor een kwaliteitsvol en efficiënt afval-, materialen- en bodembeheer in Vlaanderen. En dat sinds 1981. De wereldbevolking groeit snel maar onze voorraad aan grondstoffen, materialen en open ruimte is schaars, en daarom uiterst kostbaar. Toch is de beschikbaarheid ervan cruciaal voor onze samenleving. Vanuit ecologisch en economisch perspectief, kunnen we dus niet meer rond een duurzaam afvalstoffen-, materialen- en bodembeheer.Daarom zetten we samen onze schouders onder zes duidelijke doelstellingen:

  • de afvalberg verkleinen;
  • afval hergebruiken en recycleren;
  • afval milieuvriendelijk verwerken;
  • de omslag naar een kringloopeconomie – een economie waarin goederen duurzaam worden geproduceerd en hergebruikt – inzetten;
  • verontreinigde gronden saneren;
  • nieuwe bodemverontreinigingen voorkomen.

Samen met burgers, bedrijven en collega-overheden maakten we van Vlaanderen de afgelopen decennia een toonaangevende regio. Maar we willen onze samenleving verder sturen richting duurzaam ruimtegebruik en gesloten materialenkringlopen.

d

Specialisaties

Het afleveren van bodemattesten, het opvolgen van oriënterende en beschrijvende bodemonderzoeken, het beoordelen van bodemsaneringwerken in uitvoering

E-news

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

Pin It on Pinterest