Renewi realiseert baanbrekende groene financiering van € 550 miljoen

Renewi realiseert baanbrekende groene financiering van € 550 miljoen

door | mei 22, 2018

Renewi, het toonaangevend waste-to-productbedrijf, heeft vandaag bekendgemaakt dat het een innovatieve groene financieringsovereenkomst (Green Loan deal) heeft afgesloten die de bestaande lening van € 550 miljoen verlengt en vervangt. Renewi is een van de eerste grote bedrijven die zijn gehele lening herfinanciert op basis van deze groene certificering.

Met haar innovatieve recyclage activiteiten zit duurzaamheid in de haarvaten van alles wat Renewi doet. Bij de realisatie van deze nieuwe groene financiering is het overgrote deel van de activiteiten van Renewi nu ook door de onafhankelijke partij Sustainalytics geclassificeerd als ‘groen’ en duurzaam.

Renewi innoveert op een baanbrekende manier met deze nieuwe financiering. Het bedrijf is een van de eerste die duurzaamheidsdoelstellingen direct koppelt aan de voorwaarden van de financiering. Dit laat zien dat Renewi – net als op andere gebieden – ook op financieel gebied innoveert. Renewi zal door zijn banken, waaronder ING, ABN AMRO en Rabobank, financieel worden beloond voor het behalen van de volgende vijf ambitieuze duurzaamheidsdoelen:

 • Stijging van het percentage recycling en recovery;
 • Groei van de hoeveelheid vermeden CO2-emissies;
 • Hogere efficiëntie wagenpark, met lagere emissies;
 • Transitie naar een schoon Euro VI wagenpark; en
 • Aanhoudende reductie in 3 dagen ongevalspercentage.

De specifieke waarden voor elk van deze doelen worden aangekondigd in Renewi’s jaarlijkse Duurzaamheidsverslag (CSR / Corporate Social Responsbility Report) dat op 11 juni wordt gepubliceerd op de website van het bedrijf.

Renewi heeft al veel vooruitgang geboekt op het gebied van duurzaamheid. Gedurende het afgelopen jaar heeft Renewi van al het afval dat door het bedrijf werd ingezameld of verwerkt ongeveer 90% gerecycleerd of omgezet in energie. Daarnaast heeft het bedrijf door het produceren van secundaire grondstoffen ongeveer 3 miljoen ton aan CO2-emissie vermeden. Renewi heeft tevens

 • Net zoveel CO2 bespaard als de stad Amsterdam produceert in twee maanden
 • Genoeg glas gerecycled om 2 miljard flessen te produceren
 • Genoeg water gereinigd om bijna 200 olympische zwembaden te vullen
 • Genoeg elektriciteit opgewekt om een internationaal voetbalstadion drie jaar te verlichten
 • Genoeg compost gemaakt om de gehele Keukenhof te vullen met een laag van 40 cm
 • Genoeg grondstoffen geproduceerd uit bodemas om 50 km snelweg aan te leggen
 • Genoeg kunststof gerecycleerd om 2.500 stofzuigers te produceren

De herfinanciering heeft een looptijd tot mei 2025 en staat uitgifte toe van andere niet-bancaire financiële instrumenten zoals Europese private placements binnen dezelfde groene structuur. De herfinanciering is gefinancierd door zes van Renewi’s banken: ABN AMRO, BNP Paribas Fortis, HSBC, ING, KBC en Rabobank. De brede ondersteuning van deze banken onderschrijft hun blijvende steun voor Renewi en in breder opzicht voor de circulaire economie, door bedrijven die positieve bijdragen leveren aan het milieu te belonen.

 Toby Woolrych, Chief Financial Officer van Renewi: “We zijn verheugd dat we samen met onze zes banken deze herfinanciering hebben gerealiseerd en met name dat we dit hebben gedaan met dit innovatieve en baanbrekende groene financiering framework. Deze nieuwe overeenkomst garandeert onze financiering voor de lange termijn en is geheel in overeenstemming met onze visie op duurzaamheid als kern van onze onderneming en een belangrijke waarde binnen onze bedrijsvoering. Deze zomer verbinden we ons aan nieuwe ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen en deze lening garandeert dat we ook onze financieringskosten kunnen reduceren door nieuw leven te geven aan gebruikte materialen.”

Leonie Schreve, Head Sustainable Finance van ING: “Renewi is een ‘Pure Play’ bedrijf dat staat voor duurzaamheid en vrijwel al zijn assets en activiteiten zijn ‘groen’. Duurzaamheid is een belangrijke strategische prioriteit voor ING en we zijn dan ook zeer trots Renewi te kunnen assisteren om zijn financiering af te stemmen op zijn kernactiviteiten door een groen financieringskader te formuleren dat fungeert als overkoepeling voor Renewi’s huidige consortium aan leningen en toekomstige schulduitgiftes. Als Renewi bovendien zijn reeds hoge duurzaamheidsstandaarden verder verbetert door nog ambitieuzere duurzaamheidsdoelstellingen op te stellen, ontvangt het een margereductie als deze doelen worden behaald.”

  Voor meer informatie: www.renewiplc.com

 

GERELATEERDE POSTS

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.