PEFC lanceert nieuw whitepaper

‘Enhancing Sustainability through Forest-Positive MMCF Sourcing. Een gids voor modemerken en detailhandelaren’

 

PEFC, ’s werelds toonaangevende organisatie voor boscertificering, is verheugd de publicatie aan te kondigen van haar nieuwste whitepaper, ‘Enhancing Sustainability through Forest-Positive MMCF Sourcing: A Guide for Fashion Brands and Retailers’. Deze uitgebreide gids stelt modemerken in staat om verantwoordelijk in te kopen van kunstmatige cellulosevezels (MMCF’s) en tegelijkertijd de nadruk te leggen op duurzaam bosbeheer.

De PEFC whitepaper duikt in het belang van duurzame grondstofsourcing in de mode-industrie, met een specifieke focus op MMCF-materialen en de potentiële milieu- en sociale risico’s die verbonden zijn aan bossen. Het geeft een duidelijk inzicht in hoe PEFC’s uitgebreide benadering van duurzaam bosbeheer deze risico’s effectief vermindert en het behoud en welzijn van bosecosystemen bevordert. Bovendien biedt het praktische oplossingen voor merken om de traceerbaarheid van MMCF-materialen te garanderen, zodat ze verifieerbare claims kunnen maken over hun verantwoorde herkomst van grondstoffen.

De mode-industrie, die sterk afhankelijk is van natuurlijke grondstoffen en gespecialiseerde arbeidskracht, wordt geconfronteerd met aanzienlijke gevolgen wanneer er geen rekening wordt gehouden met de ecologische en sociale gevolgen in de hele waardeketen van het product. Aangezien kunstmatige cellulosevezels voornamelijk afkomstig zijn van grondstoffen uit bossen, is het van cruciaal belang om ons bewust te zijn van de potentiële risico’s die kunnen ontstaan op bosniveau en deze proactief aan te pakken. Duurzaam bosbeheer omvat een reeks maatregelen om belangrijke problemen aan te pakken, zoals verlies van biodiversiteit, bosdegradatie, ontbossing en risico’s voor arbeiders en bosgemeenschappen. Door duurzaam beheerde bossen te ondersteunen, dragen merken bij aan een positieve toekomst voor de bossen door bedreigde soorten te beschermen, bosecosystemen te herstellen, biodiversiteit te bevorderen, ontbossing te voorkomen en te zorgen voor veilige en eerlijke arbeidsomstandigheden met respect voor de rechten van inheemse gemeenschappen.

‘We zijn erg blij met deze whitepaper, die ingaat op de dringende behoefte aan verantwoorde inkooppraktijken in de mode-industrie’, zegt Julia Kozlik, Textile Program Lead bij PEFC International. ‘Door gebruik te maken van de kennis die in deze whitepaper wordt gedeeld, kunnen modemerken en retailers weloverwogen beslissingen nemen, duurzaam bosbeheer ondersteunen en biodiversiteit behouden.’

Laten we onze krachten bundelen om verantwoordelijke MMCF-inkooppraktijken te bevorderen en een positieve impact te hebben op de toekomst van onze bossen.

Daarnaast nodigen we u uit om deel te nemen aan het PEFC webinar op 12 juli om 3 PM CEST, waar de hoogtepunten van het whitepaper samen met waardevolle inzichten worden gepresenteerd en vragen worden beantwoord. 

Copyright All rights reserved by PEFC International

Over PEFC

PEFC is ’s werelds toonaangevende boscertificeringsorganisatie, toegewijd aan het bevorderen van duurzaam bosbeheer. Met een robuust raamwerk en strenge normen zorgt PEFC ervoor dat bossen op verantwoorde wijze worden beheerd, waarbij biodiversiteit behouden blijft, klimaatverandering wordt tegengegaan en bosgemeenschappen worden ondersteund. De PEFC-certificering geeft organisaties de zekerheid dat bosproducten afkomstig zijn uit duurzaam beheerde bronnen.   www.pefc.be

GERELATEERDE POSTS

‘Ready2Reuse’: tweedehands is eersteklas

Het gebruik van tweedehands auto-onderdelen bij reparaties is nog niet algemeen gangbaar in België en daar wil Febelauto iets aan doen. Met het door VLAIO gesteunde project 'Ready2Reuse' zet Febelauto de voordelen van tweedehandsonderdelen in de verf. Want tweedehands...