Wilo-Atmos TERA-SCH: Een innovatieve en slimme centrifugaalpomp voor hoge volume debieten

Samen met onze gewaardeerde klanten hebben we de Wilo-Atmos TERA-SCH ontwikkeld. Dit baanbrekende systeem is ontworpen om te voldoen aan de hoogste prestatie-eisen, met een gestandaardiseerde volumestroom van 4.500 m3/h en maximale energie-efficiëntie. Het is een betrouwbare oplossing voor het veilig en efficiënt transporteren van grote volumes, zelfs over lange afstanden. De toepassingsgebieden van de Wilo-Atmos TERA-SCH zijn uitgebreid en omvatten energiecentrales, waterwerken, gemeentelijke watervoorzieningen en professionele irrigatie/landbouw, waar energie-efficiëntie, betrouwbaarheid en topprestaties van cruciaal belang zijn.

Maximale betrouwbaarheid en energie-efficiëntie

De Wilo-Atmos TERA-SCH is specifiek ontworpen voor onafgebroken gebruik gedurende 24 uur per dag, 365 dagen per jaar. Het is gericht op het bieden van een efficiënt en betrouwbaar totaalsysteem. Deze pompprestaties zijn het resultaat van nauwkeurige coördinatie tussen motor, hydrauliek en elektronica. Het innovatieve hydrauliekconcept verbetert de energie-efficiëntie aanzienlijk en minimaliseert trillingen en geluid bij hoge belasting. Bovendien optimaliseert het de NPSH-waarde (“netto positieve zuigkop”) en voorkomt het ongewenste cavitatie. Met zijn lage trillingsniveau optimaliseert de Wilo-Atmos TERA-SCH ook de levensduur en onderhoudsintervallen. Standaard wordt de pomp geleverd met IE3-motoren, terwijl IE4 optioneel is.

Eenvoudige installatie en onderhoud met Wilo-Atmos TERA-SCH

Het installeren van grote pompen kan een uitdaging zijn, vooral vanwege hun aanzienlijke gewicht. Echter, met de Wilo-Atmos TERA-SCH wordt dit proces aanzienlijk vereenvoudigd dankzij de koppelings- en motoraanpassingstechnologie. Dit resulteert in minder zorgen en aanzienlijke tijdsbesparing.

Maar dat is niet alles! Ook het onderhoud van deze pomp is bijzonder eenvoudig. Dankzij de ruime en goed toegankelijke openingen kan het onderhoud snel en efficiënt worden uitgevoerd. Dit resulteert niet alleen in kostenbesparingen, maar ook in tijdsbesparing en gemak.

Digitale functies voor slimme oplossingen

De Wilo-Atmos TERA-SCH beschikt over geavanceerde digitale functionaliteiten die zorgen voor slimme oplossingen. Het kan moeiteloos worden aangestuurd door middel van slimme technologieën. Voor optimale prestaties is de optionele frequentieomvormer met variabel toerental Wilo-EFC vereist. Hiermee kan de pomp worden aangestuurd via het internet of een Cloud-oplossing, waardoor deze gemakkelijk geïntegreerd kan worden met andere componenten van het waternetwerksysteem in slimme steden. Door gebruik te maken van variabele snelheid, regelt de pomp de druk in de leiding of het distributienet, wat resulteert in verminderde lekkages in waterdistributienetten.

Atmos TERA-SCH splitcasepomp met CERAM-coating voor drinkwater

De Atmos TERA-SCH splitcasepomp is een uiterst veelzijdige pomp die optioneel is uitgerust met een CERAM-coating, waardoor deze ook geschikt is voor gebruik in drinkwatertoepassingen. De CERAM-coating biedt uitstekende bescherming tegen corrosie en slijtage, en verhoogt bovendien de hydraulische efficiëntie van de pomp tot wel 3 procent. Hierdoor is de Atmos TERA-SCH splitcasepomp met CERAM-coating niet alleen ideaal voor industriële toepassingen, maar voldoet deze ook aan de hoge eisen van hygiëne en betrouwbaarheid in drinkwaterinstallaties.

 

Over Wilo

De Wilo Group is een wereldwijd toonaangevende leverancier van pompen en pompsystemen voor watermanagement, industrie en de bouwsector. Het afgelopen decennium zijn we geëvolueerd van een bedrijf dat eerder in de schaduw opereert naar een zichtbare voortrekker met een uitgebreid netwerk. Wilo telt op dit moment wereldwijd ongeveer 8.200 werknemers. Met baanbrekende oplossingen, slimme producten en afgestemde diensten leveren we intelligente, efficiënte en klimaatvriendelijke oplossingen om water stromende te houden. Heden zijn we binnen onze sector al de digitale pionier dankzij onze producten en oplossingen, processen en businessmodellen.

De Belgische dochteronderneming heeft in haar meer dan 90-jarige geschiedenis een niet onaanzienlijke bijdrage tot dit succesverhaal geleverd. WILO stelt in ons land 40 gekwalificeerde personeelsleden tewerk voor de verkoop en service aan distributeurs, installateurs en professionele eindgebruikers.

www.wilo.be

 

GERELATEERDE POSTS

Green deal brouwers besparen 2,3 miljoen m³ water

  Om bier te brouwen heb je veel water nodig. Daarom zochten en vonden de Green Deal Brouwers de voorbije vijf jaar manieren om in hun productieproces duurzamer om te gaan met water. Samen bespaarden ze tussen september 2018 en december 2023 in totaal 2 286 822...

‘Ready2Reuse’: tweedehands is eersteklas

Het gebruik van tweedehands auto-onderdelen bij reparaties is nog niet algemeen gangbaar in België en daar wil Febelauto iets aan doen. Met het door VLAIO gesteunde project 'Ready2Reuse' zet Febelauto de voordelen van tweedehandsonderdelen in de verf. Want tweedehands...