Creëer een Duurzame Toekomst met Sterke Duurzaamheidsopleidingen

Duurzaamheid in het milieu is een cruciaal aspect van ons hedendaagse leven, waarbij het behoud van de natuurlijke hulpbronnen en het verminderen van negatieve milieu-impact centraal staan. Opleiding speelt een essentiële rol bij het bevorderen van duurzaamheid en het creëren van een positieve impact op het milieu.

In het huidige tijdperk van groeiende milieuproblemen, is het cruciaal om duurzaamheid op alle niveaus te bevorderen. Een opleiding stelt individuen in staat om hun professionele vaardigheden te benutten om een positieve impact op het milieu te maken. Door de juiste kennis en expertise te vergaren, kunnen zij een verschil maken in het creëren van een duurzamere toekomst.

 

Duurzaamheidsrapportering (CSRD)

Duurzaamheidsrapportering is nu een verplichting geworden voor organisaties die een duurzamere toekomst nastreven. Deze rapporten meten, evalueren en communiceren prestaties op het gebied van duurzaamheid, terwijl ze transparantie bieden aan belanghebbenden. Naast het vervullen van wettelijke verplichtingen, bevordert duurzaamheidsrapportering vertrouwen, innovatie en een positieve impact op de wereld.

Na de opleiding heeft u een inzicht in het wetgevende kader rond duurzaamheid en kan u aan de slag om van duurzaamheid een integraal onderdeel van uw bedrijfsvoering te maken. U weet waaruit een duurzaamheidsrapport moet bestaan en hoe u dit kunt opstellen.

Programma:

  • Module 1:

Op weg naar een duurzame bedrijfsstrategie (3 u. klassikaal in groep)

  • Module 2:

Transparant rapporteren over de duurzaamheid van uw bedrijfsvoering (3 u. klassikaal in groep)

  • Module 3:

Aan de slag met CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive) (4 u. individueel bij de cursist)

 

→ Aantal sessies: 3
→ Locatie: Brugge
→ Start: donderdag, 17 oktober 2023
→ Prijs: € 1070 (excl. btw)

 

Webcode #230186

Meer info omtrent het programma kunt u nalezen op onze website.

 

Duurzaamheidscoach

De toenemende zorgen over klimaatverandering, energiecrisis en kosten baren bedrijven en organisaties zorgen. Rapportage is verplicht door de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) in Europa. Klanten en partners vragen ook om transparantie, zelfs als uw bedrijf niet onder deze wetgeving valt.

De opleiding tot duurzaamheidscoach heeft als doel om medewerkers op te leiden en te ondersteunen in het begrijpen, ontwerpen en uitrollen van een duurzaamheidsstrategie. Het gaat hierbij niet alleen om het leren van theoretische kennis over duurzaamheid, maar ook om het ontwikkelen van praktische vaardigheden die nodig zijn om duurzaamheid in de praktijk te brengen.

Hoewel elke duurzaamheidsstrategie verschillend is, afhankelijk van de specifieke sector of organisatie, is het algemene doel om cursisten te voorzien van de kennis en vaardigheden die nodig zijn om duurzaamheid te bevorderen binnen hun organisatie en zo bij te dragen aan duurzaam succes.

Programma:

1. Vier klassikale sessies (= 4 x 3 u.), waarbij wordt ingegaan op:

  • achtergrond, basisbegrippen, principes en meerwaarde van duurzaamheid;
  • ontwikkelen van de duurzaamheidsstrategie;
  • implementatie van de duurzaamheidsstrategie;
  • opvolging en rapportering.

2. Een individuele sessie (= 3 u.) ter plaatse bij de onderneming van de deelnemer

 

→ Aantal sessies: 5 
→ Locatie: Gent
→ Start: maandag, 20 november 2023
→ Prijs: € 1.300 (excl. btw)

Webcode #230192

Meer info omtrent het programma kunt u nalezen op onze website.

GERELATEERDE POSTS

‘Ready2Reuse’: tweedehands is eersteklas

Het gebruik van tweedehands auto-onderdelen bij reparaties is nog niet algemeen gangbaar in België en daar wil Febelauto iets aan doen. Met het door VLAIO gesteunde project 'Ready2Reuse' zet Febelauto de voordelen van tweedehandsonderdelen in de verf. Want tweedehands...