AERZEN breidt zijn succesvolle serie schroefblowers uit

Delta Hybrid is een van de meest innovatieve oplossingen in compressortechnologie – en veruit een van de meest efficiënte in zijn klasse. De nieuwe types maken indruk met slimme functies, verder verbeterde functionaliteit en enorme energiebesparingen tot 30% in vergelijking met een conventionele blower.

AERZEN draaizuigercompressoren, ook bekend als schroefblowers, combineren de voordelen van blower- en compressortechnologie in één systeem en bieden een breed prestatiebereik voor de meest uiteenlopende procesvereisten. De machines zijn primair ontworpen voor olievrij luchttransport en bestrijken een extreem breed scala aan belangrijke industriële toepassingen – van pneumatisch transport tot afvalwaterbehandeling. Met de uitbreiding van zijn portfolio tilt AERZEN innovatieve technologie naar een hoger niveau. De nieuwe toevoegingen inspireren met uitzonderlijke energie-efficiëntie, een vereenvoudigd service- en onderhoudsconcept en kleinere afmetingen of een kleinere voetafdruk. Ze dragen dus aanzienlijk bij tot het verminderen van de Total Cost of Ownership (TCO).

 

Plus in efficiëntie, duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid

Dankzij een innovatieve compressortrap met nieuwe zeer efficiënte schroefprofielen, interne stroomoptimalisatie, standaard gekoppeld aan motoren van energie-efficiëntieklasse IE4, geoptimaliseerde geleiding van koel- en uitlaatlucht en een zelfspannende riemaandrijving met een efficiëntie van meer dan 98% in combinatie met een nauwkeurig ontwerp, worden uitstekende energiebesparingen tot 30% bereikt in vergelijking met een conventionele blower. Ook het uitgebreide regelbereik van 1:5 is toonaangevend.

Het gepatenteerde lager maakt een levensduur van 70.000 uur en meer mogelijk. Een effectief afdichtingsconcept voor de aandrijfas en de compressiekamer minimaliseert natuurlijke slijtage en garandeert tevens een olievrije werking conform ISO 8573-1 klasse0. De gepatenteerde, reactieve geluiddemper zonder absorptie materiaal voorkomt met succes vervuiling van de proceslucht of van het processysteem. Dit is een beslissende factor voor een duurzame, veilige en langdurige werking in de voedingsmiddelenindustrie of afvalwaterbehandeling.

Het slimme oliesysteem, dat werkt met een zeer lage oliehoeveelheid en verdubbelde verversingsintervallen van 16.000 bedrijfsuren, heeft een positief effect op de levensduur en de onderhoudsinspanning. Nog een pluspunt: dankzij het gekozen aandrijfconcept kunnen aanpassingen in volumestroom op elk moment worden doorgevoerd.

Nieuwe standaard voor blowertechnologie

Ongelooflijk efficiënt en ongeëvenaard betrouwbaar in gebruik: de vier nieuwe bouwgroottes bestrijken volumestromen van ongeveer 2 tot 30 m³/min en een aandrijfvermogen van 7,5 tot 55 kW. Met betrekking tot het samengestelde concept Performance³, bestaande uit Delta Hybrid, Delta Blower en Aerzen Turbo, bieden de nieuwe schroefblowers nog meer efficiënte alternatieven voor een optimaal machineontwerp. Met zijn nieuwe Delta Hybrid2.0 definieert AERZEN een nieuwe benchmark in blower- en compressortechnologie en toont het eens te meer zijn hoog technologische innovatiekracht.

Wil je deze live bekijken? Dat kan!

Bezoek AERZEN op de AQUARAMA beurs op 19 oktober in de Brabanthal Leuven.

LET’S TALK, Onze Aerzen experts staan voor je klaar op stand 51

www.aerzen.com

Ook van deze partner: nieuwe kuipenzaal van Boortmalt draait met AERZEN-schroefblowers

GERELATEERDE POSTS

‘Ready2Reuse’: tweedehands is eersteklas

Het gebruik van tweedehands auto-onderdelen bij reparaties is nog niet algemeen gangbaar in België en daar wil Febelauto iets aan doen. Met het door VLAIO gesteunde project 'Ready2Reuse' zet Febelauto de voordelen van tweedehandsonderdelen in de verf. Want tweedehands...