AERZEN Delta Hybrid: uitbreiding machinegroottes

Maximale volumestroom met de kleinste voetafdruk en de beste energie-efficiëntie

Al 160 jaar lang ontwikkelt AERZEN krachtige machines voor de industrie en stimuleert het voortdurend de ontwikkeling van compressortechnologie met innovaties. De nieuwste troef: de nieuwe bouwgroottes van de succesvolle Delta Hybrid-serie schroefblowers met directe aandrijving via gearboxes optionele IE5 synchrone permanente magneetmotor en geïntegreerde VFD zijn digitaal gereed en maken indruk met maximale energie-efficiëntie, de kleinste footprint, maximale gebruiksvriendelijkheid en absolute procesbetrouwbaarheid. Een compacte plug & play oplossing voor de hoogste eisen.

AERZEN draaizuigercompressoren, ook bekend als schroefblowers, staan voor het hoogste niveau van innovatie, compromisloze kwaliteit, uitzonderlijke energie-efficiëntie en onvoorwaardelijke betrouwbaarheid en worden wereldwijd gebruikt in een breed scala van toepassingen. Met de innovatieve verdere ontwikkeling van de succesvolle serie zet AERZEN nu de volgende stap. Het toekomstgerichte ontwerp legt nieuwe maatstaven aan wat betreft energie-efficiëntie, duurzaamheid, machinevoetafdruk, digitalisering, lage geluidsniveaus en onderhoudsvereisten, waardoor de nieuwe bouwgroottes een absolute verbetering zijn.

Efficiëntie in een nieuwe dimensie

De nieuwe Delta Hybrids leveren betrouwbare, 100% olievrije lucht en werken zeer efficiënt en zuinig bij een uitgebreide turndown ratio tot 1:5. Energiebesparingen tot 37 % in vergelijking met conventionele blowers zijn mogelijk. Dit is uniek op de markt en ondersteunt toepassingen op een gerichte manier naar een grotere performantie  en kostenefficiëntie. Deze grote sprong in efficiëntie wordt bereikt dankzij een geavanceerd technologieconcept dat precies is afgestemd op de eisen van de klant. De belangrijkste componenten zijn een innovatieve compressortrap met nieuwe, zeer efficiënte schroefrotorprofielen en interne stromingsoptimalisatie, een directe aandrijving voor het gebruik van motoren met energie-efficiëntieklasse IE4 of IE5 inclusief een geïntegreerde VFD en een slim smeringsysteem. De synchrone, permanente magneetmotoren bieden ook een hoge efficiëntie in deellastbedrijf.

Gebruiksvriendelijke plug & play oplossingen met de kleinste voetafdruk

Het robuuste ontwerp zorgt voor een ongeëvenaarde betrouwbaarheid. Zelfs onder de moeilijkste omgevingsomstandigheden zorgen de Delta Hybrids voor een veilige werking. De nieuwe schroefblowers zijn ontworpen voor aanzuigtemperaturen van -40 °C tot +50 °C en bestrijken dus een uitgebreid toepassingsgebied. Dankzij een optionele akoestische kap voor installatie buitenshuis kunnen de machines zelfs onder alle weersomstandigheden worden gebruikt. De Delta Hybrid machines zijn bij levering direct klaar voor gebruik en nemen een minimum aan vloeroppervlakte in beslag.

De ruimtebesparende zij-aan-zij installatie en de uitstekende volumestroom per vierkante meter resulteren in kleinere machinekamers en dus lagere bouwinvesteringen. Enorme capaciteitsverhogingen kunnen dus worden gerealiseerd in de kleinste ruimtes.

Digitaal gereed dankzij AERtronic

Het intelligente AERtronic pakketcontrolesysteem is al geïntegreerd en neemt de efficiënte besturing en bewaking van de Delta Hybrid over. Alle gegevens kunnen worden doorgestuurd naar het hoofdbesturingssysteem en toegankelijk zijn via browser, tablet of mobiele telefoon. Het resultaat is een maximale beschikbaarheid, betrouwbaarheid en efficiëntie van de machine.

Gebruiksvriendelijk, gemakkelijk te transporteren

De nieuwe Delta Hybrid machines bereiken een maximaal geluidsdrukniveau van 75 dB(A), waardoor ze tot de stilste op de markt behoren in hun prestatieklasse. Dankzij het flexibele modulaire systeem kan de (beste) geluiddempertechnologie worden geselecteerd om te voldoen aan de eisen van de klant en de toepassing. Bediening en onderhoud worden uitsluitend aan de voor- en achterkant uitgevoerd. De uitzonderlijk lange olieverversings- en onderhoudsintervallen verlagen de onderhoudskosten. De aandrijfcomponenten zijn volledig onderhoudsvrij. De machines zijn bij levering al gevuld met olie en kunnen gemakkelijk worden getransporteerd met een heftruck of kraan.

Nieuwe Delta Hybrid groottes:

  • 4 Maten: D40S, D50S, D65S, D80S
  • Drukverschil: tot 1.250 mbar (g)
  • Luchthoeveelheid: 400 tot 4.800 m3/u
  • Motorvermogen: 30 tot 160 kW
  • Geluidsdrukniveau: max. 75 dB(A)

Over AERZEN

Industriële installaties over de hele wereld worden voorzien van lucht/gas met behulp van AERZEN-blowers en -compressoren. De innovatieve AERZEN-machinetechnologie vertegenwoordigt ervaring die is opgedaan gedurende 160 jaar bedrijfshistorie. Het AERZEN-productgamma omvat draaizuigercompressoren, verdringerblowers, turboventilatoren en schroefcompressoren en omvat naast standaardproducten ook op maat gemaakte speciale oplossingen. Digitale diensten kunnen worden gebruikt om de efficiëntie, beschikbaarheid en productiviteit op een duurzame en toekomstgerichte manier te verhogen. Daarnaast biedt de AERZEN After Sales Service het volledige scala aan diensten – van volledige onderhoudscontracten tot reparaties en upgrades van bestaande installaties.

AERZEN Delta Hybrid with direct drive and IE5 permanent magnet motor is an absolute high performer in process air generation

The innovative screw blower series offers an IE5 synchronous reluctance permanent magnet motor as well as a an integrated VFD.

 

AERZEN Delta Hybrid with direct drive and IE5 permanent magnet motor is an absolute high performer in process air generation

 

The innovative screw blower series offers an IE5 synchronous reluctance permanent magnet motor as well as a an integrated VFD.

GERELATEERDE POSTS

Regenwater als waterbron

De voorbije jaren is de klimaatverandering van een “inconvenient truth” geëvolueerd naar een onvermijdelijke realiteit. Toenemende waterschaarste vormt daar een verontrustend onderdeel van. Daarom zoeken steeds meer bedrijven naar alternatieve waterbronnen voor hun...

Waterzuivering: Een Bron van Groene Energie

Anaerobe waterzuiverings-installaties kunnen biogas produceren, een bron van groene energie die op verschillende vlakken kan ingezet worden bij bedrijven. Van energienetten naar aandrijving van warmtepompen: ontdek enkele opties om van uw waterzuiveringsinstallatie...