a

Algemene info

Bedrijfsnaam: M.C. TEC bv
BTW: NL811264555B01
Adres: Distributiestraat 73NL-4283 JN Giessen
Tel.: +31 183 445050
Fax (think green): +31 183 445059

Contactpersonen + functie: Richard Prins – Directeur
E-mail: info@mctec.nl
Website: www.mctec.nl
Opgericht: in 2002
Aantal medewerkers: 9
Omzet:

b

Omschrijving

M.C. TEC is gespecialiseerd in het leveren van meetapparatuur voor het meten en detecteren van radioactiviteit. Tevens leveren wij vochtmeters, apparatuur voor elementenanalyse en overige apparatuur voor het bepalen van materiaaleigenschappen. Bij de keuze voor het juiste toestel voor een bepaalde meting adviseren onze deskundige adviseurs u graag. Zij beschikken over jarenlange ervaring in de diverse branches waarin wij actief zijn, zodat u gegarandeerd bent van het juiste advies.

Radioactiviteitmeting:

Voor het meten en detecteren van radioactiviteit leveren wij meetpoorten, handmeters en spectrometers. Met onze meetpoorten detecteert u snel en volledig automatisch of er radioactief materiaal aanwezig is in een lading van bijvoorbeeld een vrachtwagen. Meetpoorten installeren wij met ons eigen serviceteam al meer dan 15 jaar in de Benelux. Al onze systemen voldoen volledig aande Europese, Nederlandse en Belgische regelgeving. De handmeters worden gebruikt om het stralingsniveau te meten en bronnen op te sporen. Een spectrometer dient voor nuclide identificatie en geeft aan of het om een medische, industriële of natuurlijke activiteit gaat.

Vochtmeting:

Wij leveren zowel online vochtmeters als laboratoriumapparatuur. Onze online vochtmeters meten snel en nietdestructief het vochtgehalte van verschillende materialen. Vaak worden deze systemen boven een lopende band geplaatst waarbij de meetwaarde direct aan de fabrieksautomatisering wordt doorgegeven. Hiermee kan direct bijgestuurd worden naar een juist vochtpercentage.

Concentratiemeting:

Onze inline concentratiemeters bepalen de concentratie (of het droge stof gehalte) in vloeistoffen. Deze apparatuur wordt geïnstalleerd in pijpleidingen of tanks. Ook meten wij de brixwaarde en de dichtheid.

XRF – Elementenanalyse:

Handheld elementanalyse apparatuur is zeer geschikt voor het snel en niet-destructief bepalen van de hoeveelheid van bepaalde materialen in metalen. Voor bijvoorbeeld recyclagebedrijven is dit zeer belangrijk. Wij leveren zowel handmeters als tafelmodellen hiervoor.

Materiaaleigenschappen:

Voor de pulp-, papier- en kartonindustrie leveren wij een volledig assortiment aan meetapparatuur. Wij leveren o.a. pulpanalyse toestellen, treksterkte apparatuur, diktemeters en vele andere toestellen.

Service, installatie en onderhoud:

Onze eigen servicemedewerkers realiseren de installatie, regelen de apparatuur in, zorgen voor deskundige herstelling envoeren het onderhoud en de certificering van de apparatuur uit. Door middel van onze servicecontracten bieden wij de zekerheid dat bij een eventuele storing uw instrument snel weer operationeel is en tijdig preventief onderhoud wordt uitgevoerd. Onze servicemedewerkers beschikken allemaal over de VCA veiligheidscertificering.

d

Specialisaties

  • Detectie radioactiviteit
  • Vochtmeting van biomassa, houtsnippers, …
  • XRF analyzers

E-news

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.