Het bos komt naar het hart van Europa

written by PEFC
28 · 2 · 17

Het bos komt naar het hart van Europa

door | feb 28, 2017

#ForestCityProject: Reconnect with nature

Op 21 maart, de Internationale dag van de bossen én de eerste dag van de lente, wordt het startschot gegeven van de tweede editie van het #ForestCityProject. Dit project, uitgewerkt door Revolve Media, wil het grote publiek aanmoedigen om zich weer meer te verbinden met de natuur. De campagne bestaat uit vier grote luiken: een fototentoonstelling, een forum, een tijdschrift en een website. PEFC, het grootste boscertificatiesysteem ter wereld, steunt het project als strategische partner.

‘Reconnect with nature’, zo luidt de slogan van de tweede editie van #ForestCityProject. Het meest in het oog springende evenement van de campagne wordt ongetwijfeld de fototentoonstelling in de Europese wijk in Brussel. Grote structuren met banners brengen door middel van foto’s het bos in de stad. Fotografen van dienst zijn Michel Petillo en Gregory Asner, wetenschapper aan de Stanford University. De expo staat van 21 maart tot en met 4 april opgesteld op de Esplanade van het Europees Parlement en verhuist vervolgens naar het Jubelpark waar die te zien is tot 5 juni (Wereldmilieudag). De tentoonstelling in openlucht is gratis te bezoeken.

21 maart is ook de dag waarop het eerste “Value of Wood Forum” gehouden wordt. Rond het thema ‘hout en zijn belang voor de bio-economie en een duurzamere toekomst’ worden presentaties afgewisseld met paneldiscussies. Thorsten Arndt, Communicatiemanager van PEFC International zal er deelnemen aan één van de paneldiscussies.

In het voorjaar zal het Revolve-magazine gewijd worden aan bossen en het belang van de bossen voor een duurzame toekomst. Eén van de artikels gaat over bouwen met PEFC-hout, waarbij een aantal originele bouwwerken, verspreid over Europa, in de kijker worden gezet.

Een vierde luik van de campagne is de website waarop artikels en enkele blogs verschijnen.

“We vinden het belangrijk om de pracht van onze bossen in de kijker te zetten en hierbij de verschillende functies van onze groene longen te tonen. Duurzaam bosbeheer verzekert namelijk een evenwicht tussen de ecologische, economische en sociale aspecten van het bos. Dit project is ideaal om te informeren en sensibiliseren over duurzaam bosbeheer. Zo zullen consumenten ook meer geneigd zijn om verantwoorde keuzes te maken bij hun aankopen en dus te kiezen voor PEFC-gelabeld hout en papier”, vertelt Mieke Vercruijsse, commnicatieverantwoordelijke van PEFC Belgium. “Het was voor PEFC dan ook logisch om opieuw in het #ForestCityProject te stappen”, voegt ze er aan toe. Info: http://revolve.media/forest-city-project-2017 PEFC – #ForestCityProject

Het PEFC-label PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification Schemes) is het grootste boscertificatiesysteem ter wereld. Producten met het PEFC-logo garanderen de herkomst uit verantwoord beheerde bossen. Concreet betekent dit een bosbeheer dat tegelijk economisch leefbaar, milieuvriendelijk en sociaal gunstig is. In de praktijk gaat het onder andere om het respecteren van de rechten van de lokale bevolking, het rekening houden met fauna en flora en het economisch rendabel maken van het bos. Bedrijven die PEFC-producten willen verwerken en/of verhandelen, dienen in het bezit te zijn van een certificaat, het zogenaamde Chain of Custody-certificaat. Een onafhankelijke auditinstelling ziet strikt toe op de naleving van de PEFC-criteria in de bedrijven en reikt het certificaat uit voor een periode van 5 jaar mits jaarlijkse controle. PEFC is een internationale NGO. In België is bijna de helft van de bosoppervlakte PEFC-gecertificeerd en bij de publieke bossen in Wallonië loopt dit getal zelfs op tot 98%.

Info voor de pers: PEFC Belgium: Mieke Vercruijsse, Communicatieverantwoordelijke, m.vercruijsse@pefc.be, tel: 0476 77 01 37. www.pefc.be.

GERELATEERDE POSTS

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.