De Milieugids recycled 4 chimps

De Milieugids recycled 4 chimps

door | sep 11, 2018

Het Amanti-team is het er unaniem over eens dat een inzet voor het milieu onlosmakelijk samenhangt met een algemeen respect voor mens en dier. Jane Goodall is daarvoor een van onze boegbeelden. Haar tomeloze inzet voor de aarde en voor de dieren verdient daarom onze extra aandacht. In samenwerking met het Jane Goodall Institute Belgium, Recyca en de Milieugids hebben we ons geëngageerd voor ‘Recycle4Chimps’, een initiatief waarmee we zoveel als mogelijk e-afval wensen te verzamelen en te recycleren.

Een korte schets:

Mobiele telefoons, chimpansees en rebellen: dodelijke conflicten in Centraal Afrika

De Kivuregio in de Democratische Republiek Congo is een gebied waarin het Congolese leger weinig tot geen controle heeft.
Sinds 1998 wordt het gebied verscheurd door conflicten die minstens 4 miljoen mensen het leven kostte. Deze dodelijk gewapende rebellen hebben controle over veel mijnen waar coltan wordt gewonnen. Eigenlijk steunt de volledige economie van de regio op de coltanhandel.
Met de inkomsten van de coltanexport worden zowel de bewapende milities in het gebied als de wegen naar de mijnen bekostigd.

Het winnen van coltan brengt gorilla’s en chimpansees verder in gevaar

Het winnen van coltan veroorzaakt vaak de illegale vernietiging van het Afrikaanse regenwoud. Chimpansees en gorillas worden ook opgejaagd door stropers die het dier ofwel levend verkopen of het vlees op de zwarte markt brengen. Men schat dat deze illegale handel in bosvlees miljarden beslaat!
Het feit dat wij constant mobiele telefoons kopen en vervangen creëert een hogere behoefte aan dit mineraal, dat voor zoveel conflict zorgt, waardoor de prijzen de hoogte in schieten. Coltan kan tot wel 400 dollar per kilo waard zijn.
Een goede stap in de juiste richting is om onze consumptie te verminderen en te leren recycleren.

Jane Goodall Instituut Belgium werkt aan de recyclage van elektronisch afval

Het Jane Goodall Instituut Belgium en Recyca, specialist in het verzamelen en behandelen van lege inktpatronen en oud ICT-materiaal, kan jouw elektronisch afval recycleren. Verzamel je lege inktpatronen en ander klein ICT-materiaal, bezorg ze aan ons op één van de  onderstaande adressen en steun zo het Jane Goodall Instituut.
Het geld gaat naar de Roots & Shootsjongeren van Goma die beurzen zullen ontvangen. Hun opleiding vandaag zal helpen om sterke leiders van morgen te worden, voor het welzijn van de chimpansees, de bevolking en het milieu.

Adres voor leveringen regio Oost-Vlaanderen:
Amanti bvba . Mercatorstraat 16 . B-9100 Sint-Niklaas . E-mail: sally@amanti.be

Adres voor leveringen regio Vlaams-Brabant en Brussel:
Amanti bvba . Sint-Hubertusstraat 10 . B-1850 Grimbergen . E-mail: kathleen@amanti.be

GERELATEERDE POSTS

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.