De Wilo-Isar BOOST5: Betrouwbaarheid in huishoudelijke watervoorziening

De Wilo-Isar BOOST5: Betrouwbaarheid in huishoudelijke watervoorziening

door | mei 10, 2021

Een oplossing voor wisselende waterdruk

Een kerntaak voor gemeentelijke waterleveranciers is voldoende drinkwater leveren. En de hoeveelheid water is niet het enige wat belangrijk is. De constante waterdruk wanneer het water bij de consument komt is net zo belangrijk – misschien wel belangrijker. Het nieuwe, compacte drukverhogingssysteem Wilo-Isar BOOST5 garandeert een constante druk bij alle aftappunten voor de huishoudelijke watervoorziening in eengezinswoningen.

“Er zijn veel factoren die de waterdruk in eengezinswoningen negatief kunnen beïnvloeden”, legt Roman Zielinski uit, Product Manager bij Wilo. “Als veel consumenten die veel water nodig hebben op hetzelfde moment actief zijn – gebruikmaken van de douche, de tuinsproeier, de wasmachine, enzovoort – daalt de druk door het hoge aftapniveau.” Wilo’s oplossing voor dat probleem is de Wilo-Isar BOOST5, een nieuw drukverhogingssysteem voor de huishoudelijke watervoorziening dat overal en altijd voor de ideale waterdruk zorgt.

Kostenbesparend en betrouwbaar

Naast uitstekende betrouwbaarheid is de Wilo-Isar BOOST5 geschikt voor gebruik in eengezinswoningen. Dit is vooral te danken aan de constructie: “Het systeem werkt soepel en stil dankzij de efficiënte hydraulica en het innovatieve geluidsbeheersingsconcept”, zegt Roman Zielinski. “Door het moderne, compacte ontwerp kan het systeem in de thuisomgeving worden geïntegreerd zonder op te vallen.” Daarnaast gebruikt de Wilo-Isar BOOST5 zijn slimme sensoren om de snelheid aan te passen aan de eisen zoals die zich voordoen. Dankzij zijn efficiënte hydraulica en op vraag gerichte levering is het systeem zowel energie- als kostenbesparend.

Gebruiksgemak tijdens installatie en gebruik

Samen met de technische kenmerken maakt het drukverhogingssysteem indruk met maximaal gebruiksgemak tijdens zowel de installatie als tijdens het gebruik daarna: “De Wilo-Isar BOOST5 wordt stekkerklaar geleverd en kan direct en flexibel worden geïnstalleerd”, legt Roman Zielinski uit. “Met het intuïtieve led-display en de drukknoppen is het heel eenvoudig om de installatie te configureren en aan te passen aan de vereiste druk.” Uitgebreide ingebouwde beveiligingsfuncties garanderen ook een veilige werking. “De pompeenheid, die is gemaakt van hoogwaardige kunststof, en de hydraulica, motor en elektronische componenten, die zijn gemaakt voor duurzaamheid, garanderen een lange levensduur.”

De Wilo-Isar BOOST5 zorgt voor constante waterdruk bij huishoudelijke watervoorziening.

Over WILO

WILO SE is één van de meest toonaangevende fabrikanten wereldwijd van pompen en pompsystemen voor gebouwen, waterbeheer en industrie. Met slimme oplossingen die mensen, producten en diensten met elkaar verbinden, tracht de Wilo groep de digitale pionier in zijn sector te worden. Het bedrijf heeft wereldwijd meer dan 7.800 medewerkers in dienst.

De Belgische dochteronderneming heeft in haar meer dan 90-jarige geschiedenis een niet onaanzienlijke bijdrage tot dit succesverhaal geleverd. WILO stelt in ons land 38 gekwalificeerde personeelsleden tewerk voor de verkoop en service aan distributeurs, installateurs en professionele eindgebruikers.

 

GERELATEERDE POSTS

Regenwater als waterbron

De voorbije jaren is de klimaatverandering van een “inconvenient truth” geëvolueerd naar een onvermijdelijke realiteit. Toenemende waterschaarste vormt daar een verontrustend onderdeel van. Daarom zoeken steeds meer bedrijven naar alternatieve waterbronnen voor hun...

Waterzuivering: Een Bron van Groene Energie

Anaerobe waterzuiverings-installaties kunnen biogas produceren, een bron van groene energie die op verschillende vlakken kan ingezet worden bij bedrijven. Van energienetten naar aandrijving van warmtepompen: ontdek enkele opties om van uw waterzuiveringsinstallatie...