Opdracht Hiller GmbH voor de levering van twee centrifuges aan Slibverwerkingsbedrijf Sluisjesdijk in Rotterdam (waterschap Hollandse Delta).

Opdracht Hiller GmbH voor de levering van twee centrifuges aan Slibverwerkingsbedrijf Sluisjesdijk in Rotterdam (waterschap Hollandse Delta).

door | apr 19, 2022

Trots kunnen wij u meedelen dat Hiller GmbH op basis van de laagste levenscycluskosten (EMVI) de opdracht heeft mogen ontvangen voor de levering van twee stuks Hiller decanter centrifuges van het nieuwste type DecaPress DP664/11012/FD. De twee decanters hebben elk een maximale capaciteit van 1600 kg droge stof per uur.

 

Slibverwerkingsbedrijf Sluisjesdijk speelt een cruciale rol in het beheersgebied van waterschap Hollandse Delta en is nauw verweven met de Rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI) Dokhaven. Voor het ontwateren van het geproduceerde slib staan twee decanters opgesteld die vanwege hun ouderdom moeten worden vervangen. Waterschap Hollandse Delta heeft er voor gekozen om de nieuwe decanters uit te schrijven op basis van levenscycluskosten gedurende 15 jaar met daarin meegenomen: slib afvoerkosten, polymeer kosten, stroomverbruik, onderhoud en investeringskosten. Van de verschillende aanbieders waren de levenscycluskosten van de Hiller decanters het laagste. Voor definitieve opdracht, zijn de door Hiller afgegeven waardes, verifieerd door een on-site test met een full-scale decanter.

De levering staat gepland voor het 2de deel van 2022.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Gert Snijders
E: gert.snijders@hillerzentri.de
T: +31-318 731 400
M: +49-162 291 4629

www.hillerzentri.de

GERELATEERDE POSTS

Regenwater als waterbron

De voorbije jaren is de klimaatverandering van een “inconvenient truth” geëvolueerd naar een onvermijdelijke realiteit. Toenemende waterschaarste vormt daar een verontrustend onderdeel van. Daarom zoeken steeds meer bedrijven naar alternatieve waterbronnen voor hun...

Waterzuivering: Een Bron van Groene Energie

Anaerobe waterzuiverings-installaties kunnen biogas produceren, een bron van groene energie die op verschillende vlakken kan ingezet worden bij bedrijven. Van energienetten naar aandrijving van warmtepompen: ontdek enkele opties om van uw waterzuiveringsinstallatie...