Sweco verwerft AB Soil Remediation Experts

Milieugids partner Sweco

Ingenieursbureau Sweco versterkt zijn aanbod via een Share Purchase Agreement met AB Soil Remediation Experts. Dit milieu-engineering bedrijf werkt aan complexe bodem- en grondwaterprojecten en biedt technische ondersteuning aan de chemische en petrochemische industrie.

“Zowel bij Sweco als bij AB Soil Remediation Experts horen duurzaamheid bij de kern van onze bedrijfsvoering. Op vlak van milieu, kwaliteit, veiligheid en business ethics behoren we allebei tot de top in ons vakgebied. Daarnaast zien we een sterk stijgende vraag op de (inter)nationale markt voor milieuopdrachten, bodemonderzoeken en saneringen. Ik ben dan ook zeer verheugd dat de ingenieurs, geologen en andere deskundigen van AB Soil Remediation Experts onze rangen vervoegen”, zegt Erwin Malcorps, Managing Director Sweco Belgium.

Tom Van Den Noortgaete, Division Director Energy & Environment bij Sweco Belgium: “Met AB Soil Remediation Experts halen we halen we competente medewerkers en heel wat ervaring aan boord. Hiermee zetten we onze groeiambities kracht bij. Onze 60 gepassioneerde bodemspecialisten weten we als geen ander dat een uitstekende reputatie, sterke accreditaties en werken volgens de strengste internationale ISO-normen dé vereisten zijn om in de uitdagende milieusector te blijven groeien. De gecombineerde expertise van Sweco en AB Soil Remediation Experts in grootschalige in-situ projecten betekent een aanzienlijke meerwaarde voor onze klanten.”

AB Soil Remediation Experts bestaat uit een hoogopgeleid team van 12 medewerkers: technische experts, milieu-ingenieurs en geologen met een lange staat van dienst op het gebied van procestoepassingen, veiligheid en milieugerelateerde projecten. Het milieu-engineering bedrijf uit Erpe-Mere verkleint al meer dan 20 jaar de ecologische voetafdruk van chemische en petrochemische multinationals.

Frans De Boeck en Benedikte Lievens, bestuurders AB Soil Remediation Experts: “Al onze opdrachten voeren we uit met respect voor de hoogste normen inzake veiligheid, kwaliteit en milieu. In elk project zijn duurzaamheid, permanente energiebesparing, maximaal hergebruik van natuurlijke hulpbronnen en afvalvermindering als standaardprocedure ingebouwd. Sweco’s missie ‘Transforming Society Together’ is onze medewerkers dus op het lijf geschreven. Binnen de Sweco-familie zullen zij de klanten met vereende krachten ondersteunen op milieugebied.”

Van links naar rechts: Tom Van Den Noortgaete (Division Director Energy & Environment, Sweco Belgium), Vicky De Bollen (Director Finance, Facility & Legal, Sweco Belgium), Erwin Malcorps (Managing Director, Sweco Belgium), Benedikte Lievens (bestuurder AB Soil Remediation Experts), Frans De Boeck (bestuurder AB Soil Remediation Experts) 

GERELATEERDE POSTS

‘Ready2Reuse’: tweedehands is eersteklas

Het gebruik van tweedehands auto-onderdelen bij reparaties is nog niet algemeen gangbaar in België en daar wil Febelauto iets aan doen. Met het door VLAIO gesteunde project 'Ready2Reuse' zet Febelauto de voordelen van tweedehandsonderdelen in de verf. Want tweedehands...

Aerzen biedt complete service voor machines

Onderhoud is meer dan reactief herstellen   De wereld van het industrieel onderhoud blijft zich continu ontwikkelen. Er blijft echter één constante: de nood aan diepgaande kennis van de techniek en het functioneren van machines. Aerzen ondersteunt haar klanten...