Lager energieverbruik met Hidrostal-pompen

Wist u dat de initiële investering (Capex – Capital Expenditure) van een pompsysteem slechts 5% tot 10% van de Total Cost of Ownership (TCO / levensduurkosten) bedraagt en dat dit getal is gebaseerd op de energieprijzen van ‘vroeger’?

Nu de energieprijzen wereldwijd escaleren of op zijn minst turbulent te noemen zijn, is er nooit een belangrijker moment geweest om de werkelijke levensduurkosten van een pompstation te beoordelen in een poging de totale eigendomskosten (Opex – Operational Expenditure) van rioolpompen of andere energie-intensieve pomptoepassingen te minimaliseren.

Aanschafprijs, energieverbruik en gepland onderhoud gedurende de levensduur van een pomp zijn eenvoudig te kwantificeren en te volgen, maar ze vertellen niet het hele verhaal. Vaak worden de energiekosten als gevolg van rendementsverlies door verstoppingen of slijtage en de daaruit voortvloeiende kosten voor ongepland onderhoud over het hoofd gezien. De waarde hiervan zal, naast het productieverlies, alle andere kostenelementen al snel verdringen.

In onze berekening van de levenscycluskosten van een standaard Hidrostal schroefcentrifugaalpomp met een rendement van 77% bedragen de initiële aanschafkosten gemiddeld slechts 7% van de totale eigendomskosten, terwijl de onderhoudskosten 10% bedragen en de energiekosten 83%. Bij de recente energiekosten zal deze initiële uitgave tot onder de 4% dalen.

Hoewel een hoog rendement belangrijk is, mag het nooit ten koste gaan van het vermogen van de pomp om vaste delen, textiel en vezels te verwerken. Hidrostal levert het beste van beide. Hidrostal pompen zijn niet alleen zeer efficiënt maar ook doelmatig. De unieke Hidrostal schroefcentrifugaalwaaier is speciaal ontworpen om grote vaste delen, textielproppen en vezels te verwerken en toch een hoog rendement te behalen over het gehele werkingsgebied. Door de unieke axiale waaier, hebben wij een pomp geproduceerd die continu verstoppingsvrij blijft draaien. Pompen die regelmatig verstoppen zorgen niet alleen voor torenhoge onvoorziene onderhoudskosten (gemiddeld € 500,= per ontstopping), maar veroorzaken ook een verlies van het rendement van de pomp.

Bovendien zijn de Hidrostal pompen voorzien van een uitwendig nastelbare slijtconus en kan het debiet en efficiëntie binnen enkele minuten worden geoptimaliseerd
Het nastellen van de slijtconus geeft een besparing op de energiekosten van ongeveer € 1.600,= per jaar. Over een gemiddelde levensduur van een Hidrostal pomp (20 jaar), met onvoorspelbare energiekosten, kan dit oplopen tot ongeveer € 50.000,-.

Hidrostal wilt u graag helpen het energieverbruik te verminderen, wat leidt tot lagere beheerskosten van pompen en bescherming van het milieu. Wij zijn vertegenwoordigt over de hele wereld en volledig gekwalificeerd om u te adviseren  op het gebied van levenscycluskosten.

www.hidrostal.be

 

GERELATEERDE POSTS

Life Cycle Assessment (LCA) Specialist

Life Cycle Assessment (LCA) Specialist

  ARCHE Consulting, located in Ghent and Leuven, provides regulatory compliance services for manufacturers or importers of chemicals, biocides, cosmetics, plant protection products, fertilizers, and plant bio-stimulants. We guide our clients through the complex...

Join Avecom’s Newest Webinar

  Unveiling the Role of Biodegradation in a Circular Economy: Join Avecom’s Newest Webinar Join Avecom on November 14th and explore the vast potential of biodegradation in environmental remediation and discover Avecom's biopolymerization processes for...