Vacature senior consultant / trainer (Q)HSE

Jouw uitdaging

In de rol als Senior Consultant / Trainer Veiligheid en Milieu ben je 60% van de tijd bezig met advies en opleiding. Ongeveer de helft hiervan geef je opleidingen hetzij bij de klant hetzij binnen de open opleidingen, de overige tijd geef je advies op maat.  Wanneer je niet bij klanten bent of opleidingen geeft, ben je bezig met productontwikkeling, administratie, commercieel werk, netwerking etc.

Concreet omvat de functie volgende taken:

 • Binnen de kennisdomeinen Kwaliteit, Veiligheid en Milieu begeleid je projecten bij klanten. Op basis van een accurate analyse van de klantenbehoeften/uitdagingen, stel je adequate oplossingen voor die je zelf mee stuurt en implementeert.
 • Vanuit jouw expertise en didactische vaardigheden geef je trainingen, workshops, informatiesessies in het open opleidingsaanbod van Amelior en op maat van de klant. Dit kan zowel klassikaal als virtueel zijn, of een mix van beide. Amelior is uitgerust met state-of-the art virtual classrooms om dit mogelijk te maken.
 • Je ontwikkelt samen met je collega’s nieuwe innovatieve producten. Hierbij worden concrete leerdoelstellingen vertaald naar coherente lesplannen.
 • Je commerciële flair, je aanwezigheid in vak- en kennisgroepen en je spreekbeurten op seminaries maken van jou een aanspreekpunt voor interne en externe stakeholders van Amelior.
 • Eén keer per week komt het team samen. Zo kunnen jullie brainstormen rond productontwikkeling en kennis delen.

Jouw profiel en talenten

 • Je hogere opleiding (bachelor/master) combineer je met het diploma Preventieadviseur niveau I of II en met minimaal vijf jaar relevante werkervaring in een industriële omgeving en / of als Consultant / Trainer.
 • Je bent vertrouwd met Managementsystemen (ISO9001, ISO14001, ISO45001). Gepassioneerd gebruik je deze best practice modellen om organisaties naar een hoger niveau te tillen.
 • Je hebt ervaring als interne auditor van deze managementsystemen.
 • Je kan een ruime kennis inzake wetgeving, risicobeheersing en machineveiligheid voorleggen. Een diploma Milieucoördinator A of B is een bijkomende troef.
 • Je bent een expert in jouw vakgebied en je houdt ervan om je expertise voortdurend op scherp te stellen. Je hebt zin om jouw kennis te delen en geeft deze met veel passie door tijdens opleidingen. Je luistert actief en kan je inleven in de situatie/behoeften van de klanten.
 • Je staat open voor vernieuwing en werkt proactief mee aan de diversiteit van het kennis delen. Je ziet daarbij het voordeel van digitalisering, overleg en samenwerking.
 • Je combineert communicatieve, commerciële en technische kwaliteiten om efficiënt en doelgericht resultaten neer te zetten.
 • Je werkt zelfstandig en autonoom, maar je hecht ook waarde aan collegialiteit en teamwork.

Wat kan je van Amelior verwachten

Als jij je drive en goesting meebrengt, kan je rekenen op flexibiliteit, aangename werkomstandigheden (eigen agendabeheer, telewerk… ) en een sterke ondersteuning. Uiteraard voorzien we in de nodige ontplooiingskansen binnen een stabiele organisatie met goede faam en een uitgebreid netwerk van contacten binnen de bedrijfswereld. Samen bouwen we een leertraject op maat in functie van je interesses en de noden van de organisatie.

We werken hard om hoogwaardige en kwaliteitsvolle diensten te bieden aan onze klanten. Daar tegenover staat dat we ook de nodige aandacht aan ontspanning en welzijn geven. De werkgroep “A team in flow every day” zorgt voor ludieke acties om de collega’s fit en gezond te houden. Zowel mentale als fysieke gezondheid en leuke teamactiviteiten komen hier aan bod.

Je ontvangt een contract van onbepaalde duur met een aantrekkelijk salaris, aangevuld met extralegale voordelen en een bedrijfswagen.

GERELATEERDE POSTS

Milieucoördinator

Milieucoördinator

Bent u milieucoördinator en wilt u deelnemen aan boeiende thema's en bedrijfsbezoeken, terwijl u voldoet aan de 𝘃𝗲𝗿𝗽𝗹𝗶𝗰𝗵𝘁𝗲 𝗯𝗶𝗷𝘀𝗰𝗵𝗼𝗹𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 𝟯𝟬 𝘂𝗿𝗲𝗻?Club Milieu, ontstaan door een samenwerking met Wiels,  biedt milieucoördinatoren van diverse bedrijven en organisaties...

Wij zoeken collega’s

Wij zoeken collega’s

Project Engineer WaterIngenieur | Melle (Gent), BelgiëSeureca Industrial Water Services, een dochteronderneming van de Veolia Groep, is een consulting- en engineeringbureau actief op het gebied van industrieel watermanagement, waterzuivering en afvalwaterhergebruik....

SERVICE ENGINEER

SERVICE ENGINEER

  Sinds 1921 leveren en produceren we hoogwaardige meet- en regelapparatuur voor de industrie. Dat doen we natuurlijk niet alleen, want we hebben meer dan 66 locaties over de hele wereld! KROHNE BELGIUM is de verkoop en service organisatie voor de Belgische en...