Vacature project consultant

Heb je zin om met je diploma preventieadviseur niveau 2 op zak, je blik op het werkveld te verruimen en actief bij te dragen aan ‘elke dag verbeteren’?

Jouw uitdaging

Als consultant V&M verdeel je je tijd en aandacht over:

 • Begeleiden van klanten bij hun verbeterprojecten binnen onze kern-kennisdomeinen Veiligheid & Milieu. Na analyse van de klantenbehoeften &-uitdagingen stel je adequate oplossingen voor die je zelf mee stuurt en implementeert, samen met je collega’s.
 • Verzorgen van informatieoverdracht. Vanuit jouw expertise en didactische vaardigheden zoek je de juiste kanalen op om de werknemers van de klant te sensibiliseren. Hierbij geef je toolboxmeetings, workshops en informatiesessies op maat.
 • Kennis opdoen, ontwikkelen en delen, zowel intern als extern, om uit te groeien tot een expert in je domein.
 

Jouw profiel en talenten

Je hebt minstens een academische bachelor op zak, aangevuld met het diploma Preventieadviseur niveau 2. Je hebt minimaal 3 jaar relevante werkervaring in een industriële omgeving.

Kennis van en ervaring met een veiligheidsmanagementsysteem (ISO 45001) is een belangrijke competentie. Bij voorkeur heb je een geldig certificaat VCA. Heb je daarbovenop een diploma Milieucoördinator B? Helemaal top!

Je bent een ‘people person’ en een teamplayer: overbrengen van kennis naar anderen geeft je energie, actief luisteren en je inleven in de situatie van de klanten vormen je tweede natuur.

Je bent Nederlandstalig, met een goede basis Frans en Engels.

Je combineert dus je communicatieve, commerciële en technische kwaliteiten om efficiënt en doelgericht resultaten neer te zetten. Je kan zowel zelfstandig als in team werken, met zin voor verantwoordelijkheid, en gedrevenheid voor het vak, de klant en je collega’s.

 

Wat kan je van Amelior verwachten

Als jij je drive en goesting meebrengt, kan je rekenen op flexibiliteit, aangename werkomstandigheden (eigen agendabeheer, telewerk… ) en een sterke ondersteuning. Uiteraard voorzien we in de nodige ontplooiingskansen binnen een stabiele organisatie met goede faam en een uitgebreid netwerk van contacten binnen de bedrijfswereld. Samen bouwen we een leertraject op maat in functie van je interesses en de noden van de organisatie.

We werken hard om hoogwaardige en kwaliteitsvolle diensten te bieden aan onze klanten. Daar tegenover staat dat we ook de nodige aandacht aan ontspanning en welzijn geven. De werkgroep “A team in flow every day” zorgt voor ludieke acties om de collega’s fit en gezond te houden. Zowel mentale als fysieke gezondheid en leuke teamactiviteiten komen hier aan bod.

We voorzien een aantrekkelijk salarispakket aangevuld met extralegale voordelen en een bedrijfswagen.

 

Een greep uit je takenpakket

 • Je gaat na of de vereisten en reglementeringen inzake veiligheid opgevolgd worden.
 • Je ondersteunt onze klanten voor een uitwerking en verbetering van het preventiebeleid en een preventieplan.
 • Je verricht onderzoeken ter verbetering van het welzijn van hun werknemers.
 • Je analyseert arbeidsongevallen, milieu-incidenten, klachten en stelt een plan van aanpak op.
 • Je streeft naar preventieve verbeteringsacties op basis van systematische analyses op de werkvloer.
 • Je organiseert interne opleidingen op het gebied van EHBO, brand, veiligheid en welzijn.
 • Je coördineert evacuatieoefeningen en houdt de diverse noodplannen up-to-date.
 • Je hebt ervaring met een veiligheidsmanagementsysteem.
 • Je monitort wijzigingen, adviseert bijsturing en voert indienststellingen uit van nieuwe installaties binnen de organisatie.
 • Je adviseert de klant over hygiëne op de werkvloer.
 • Je volgt de laatste safety trends op de voet.
 • Je hebt ervaring in het overleggen met de vakbonden en het CPBW inzake veiligheidskwesties.
 • Je sensibiliseert de werknemers en helpt mee bouwen aan een interne veiligheidscultuur.
 • Je sensibiliseert de werknemers tot het correct gebruik van de persoonlijke beschermingsmiddelen.

De nodige ervaring en goesting om hier mee aan de slag te gaan? We zien graag je sollicitatie tegemoet.

GERELATEERDE POSTS

Vacature consultant

Vacature consultant

Heb je, na een eerste werkervaring, goesting om je blik op het werkveld te verruimen en actief bij te dragen aan ‘elke dag verbeteren’? Jouw uitdaging Als consultant verdeel je je tijd en aandacht over: Begeleiden van klanten bij hun verbeterprojecten binnen onze...

Vacature senior consultant / trainer (Q)HSE

Vacature senior consultant / trainer (Q)HSE

Jouw uitdaging In de rol als Senior Consultant / Trainer Veiligheid en Milieu ben je 60% van de tijd bezig met advies en opleiding. Ongeveer de helft hiervan geef je opleidingen hetzij bij de klant hetzij binnen de open opleidingen, de overige tijd geef je advies op...

Inside Sales Engineer

Inside Sales Engineer

WILO SE is een van de wereldwijd toonaangevende fabrikanten van pompen en pompsystemen voor gebouwentechniek, het volledige waterbeheer en industrie. Met een toekomstgerichte blik engageert het bedrijf, dat het afgelopen jaar meer dan 1,2 miljard euro omzet maakte,...