Niveaumeting van onthardingspellets met 80 GHz radar niveautransmitter

Niveaumeting van onthardingspellets met 80 GHz radar niveautransmitter

door | mei 14, 2019

Dunea is een drinkwaterbedrijf dat tot voor kort geleide radarmetingen in haar tanks gebruikte. Deze veroorzaakten echter problemen door kalkafzetting op de kabel van de sensoren. Het signaal van de niveaumeting viel hierdoor weg, met een terugkerend onderhoud als gevolg. Dunea ging op zoek naar een vervangende niveaumeting. De meting mocht niet worden beïnvloed door vervuiling en/of instromende pellets. De oplossing moest tevens een minimum aan onderhoud met zich meebrengen.

KROHNE bood de oplossing met een 80 GHz vrije radar niveautransmitter, de OPTIWAVE 6500, waarvan de sensor is uitgevoerd met een vlakke lensantenne en zodoende fysiek geen contact hoeft te maken zoals voorheen met een geleide radarmeting. Het onderhoud wordt hierdoor tot een minimum beperkt.

Doordat de 80 GHz radarmeting over een verbeterde radarbundel beschikt, kan deze zelfs in moeilijke omstandigheden blijven meten, ook in hoge en smalle silo’s.

Voorgeschiedenis
Op hun locatie in Scheveningen neemt Dunea water uit de duinen. Het water heeft dan al een natuurlijke voorzuivering doorlopen. Vervolgens wordt op het zuiveringsstation het water nog verder behandeld en onthard. Voor de ontharding gebruikte men reactoren die gevuld zijn met calciumcarbonaatpellets, waar het water doorheen werd gepompt. Aan dit water werd natronloog toegevoegd. Het calcium dat in het water is opgelost, zal door de natronloog aan deze pellets hechten als kalkafzetting. De gebruikte pellets werden vervolgens naar opslagsilo’s getransporteerd en opgeslagen totdat deze werden opgehaald en afgevoerd. Een juiste niveaumeting is hierbij van essentieel belang. Op basis van de niveaumeting wordt de transporteur gevraagd om een silo te legen.

Dankzij de OPTIWAVE 6500 van KROHNE beschikt Dunea nu onder alle omstandigheden over een nauwkeurige meting van het tankniveau, is er geen vervuiling van de sensor en kan het sensorsignaal hierdoor niet meer worden beïnvloed en heeft het dus ook geen extra onderhoud nodig.

Extra specificaties van de 80 GHz radar niveautransmitter

  • Niveaumeting van onthardingsharspellets
  • 80 GHz niveaumeter met vlakke antenne
  • Nagenoeg geen onderhoud

Enkele ‘highlights’ van de OPTIWAVE 6500

  • Hoge dynamiek voor betrouwbare meting ondanks stoffige condities
  • Ingebouwde PEEK lens antenne
  • Onafhankelijk van hellingshoek – geen antenne richtingskit nodig
  • Uitgebreide keuze aan procesaansluitingen: geschroefd >1 ½ “ en flens > DN50
  • Nauwkeurigheid ± 2 mm
  • Procescondities tot +150°C; 40 bar

 

https://be.krohne.com/nl/

GERELATEERDE POSTS

Milieucoördinator

Milieucoördinator

Bent u milieucoördinator en wilt u deelnemen aan boeiende thema's en bedrijfsbezoeken, terwijl u voldoet aan de 𝘃𝗲𝗿𝗽𝗹𝗶𝗰𝗵𝘁𝗲 𝗯𝗶𝗷𝘀𝗰𝗵𝗼𝗹𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 𝟯𝟬 𝘂𝗿𝗲𝗻?Club Milieu, ontstaan door een samenwerking met Wiels,  biedt milieucoördinatoren van diverse bedrijven en organisaties...

Regenwater als waterbron

De voorbije jaren is de klimaatverandering van een “inconvenient truth” geëvolueerd naar een onvermijdelijke realiteit. Toenemende waterschaarste vormt daar een verontrustend onderdeel van. Daarom zoeken steeds meer bedrijven naar alternatieve waterbronnen voor hun...