+32 3 336 15 50 info@milieugids.be

Royal Eijkelkamp trotse sponsor World Soil Museum

written by Bas Kelderman
09 · 5 · 19

Royal Eijkelkamp trotse sponsor World Soil Museum

door | mei 9, 2019

Royal Eijkelkamp sponsort de komende 3 jaar het World Soil Museum in Wageningen. Op vrijdag 12 april 2019 ondertekenden Fons Eijkelkamp en Stephan Mantel de sponsorovereenkomst in het museum. 

In het World Soil Museum worden verschillende bodemtypes van de wereld tentoongesteld. Het museum is een onderdeel van het International Soil Reference and Information Centre (ISRIC) en bevindt zich op de campus van Wageningen University & Research. Sinds de oprichting van het museum in 1960 zijn er ruim 1.000 bodemmonolieten, speciaal geprepareerde ongestoorde bodemprofielen, uit tientallen landen verzameld.

Fons Eijkelkamp: ‘Wij komen als Royal Eijkelkamp regelmatig in het museum met binnen- en buitenlandse delegaties vanwege onze gezamenlijke focus op de bodem. Bovendien is het bijzonder dat er in het museum ook aandacht is voor de geschiedenis van het maken van bodemkaarten in Nederland. Er hangt bijvoorbeeld een prachtig oude Edelman grondboor en een mooie foto waarop mijn vader, Jan Eijkelkamp, in de smederij een boor aan het smeden is. Wij zijn er dan ook trots op dat wij via deze ondersteuning bijdragen aan de continuïteit van dit unieke museum.’

Afbeelding: Fons Eijkelkamp en Stephan Mantel tekenen de overeenkomst.

GERELATEERDE POSTS

De doorbraak van ecodesign

Het grote tekort aan grondstoffen en de schaarste aan materialen zet enorme druk op de bedrijven in diverse sectoren met lange levertermijnen en hoge productprijzen als gevolg. Het besef van de eindigheid van grondstoffen en de risico’s van de klimaatopwarming hebben...

Pin It on Pinterest

Share This