Jan De Nul opnieuw bekroond voor duurzaam ondernemen

Jan De Nul opnieuw bekroond voor duurzaam ondernemen

door | jun 24, 2019

Envisan, de milieudochter van Jan De Nul Group, ontving vorige week voor het tweede jaar op rij het VOKA Charter Duurzaam Ondernemen als erkenning voor de uitvoering van haar duurzaamheidsplan. Mede dankzij dit Charter kan Jan De Nul intensief verder werken aan duurzaam ondernemerschap.

Met het Charter Duurzaam Ondernemen ondersteunt ondernemersnetwerk VOKA Oost-Vlaanderen organisaties uit haar provincie bij het behalen van hun duurzaamheidsdoelen. De Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties (SDG’s) vormen daarbij het universeel kader. “Door onze focus op de valorisatie en het maximaal hergebruiken van grondstoffen en onze inzet voor een circulaire economie, dragen we ons steentje daartoe bij”, zegt An Smet, algemeen directeur bij Envisan NV.

Ecologische en sociale thema‘s

Envisan zet in op circulaire oplossingen voor een betere planeet door verontreinigde en onderbenutte terreinen te saneren en te herontwikkelen en door brownfieldontwikkeling, milieubaggeren en sedimentbehandeling. De milieuonderneming focust daarbij steeds op maximale valorisatie en hergebruik van grondstoffen, research & development rond unieke en innovatieve oplossingen, die zich steeds door een duurzame aanpak en ontwikkeling onderscheiden. Envisan houdt hierbij haar CO2-voetafdruk nauw in de gaten en tracht in elk project reductie te verwezenlijken.

Dat Envisan ecologische waarden zoals afvalvermindering, biodiversiteit, sanering van vervuilde sites en consumindering op vlak van energie en water hoog in het vaandel draagt, weerspiegelt zich steeds in haar ambitieuze plannen. Ook op de productie van hernieuwbare energie wordt volop ingezet, onder andere met de installatie van de bouw van een windturbine op de site Hulsdonk, waar zich een van Envisans verwerkingscentra bevindt. Doorheen haar activiteiten verliest de milieudochter ook de sociale en economische aspecten niet uit het oog. Zo wordt bij projecten en verschillende grond- en sedimentverwerkingscentra van Envisan rekening gehouden met de ontwikkelingskansen voor de medewerkers, maar evenzeer met hun gezondheid en welzijn.

Duurzaamheid als leidraad

Het Charter surft verder op de vele acties die Envisan rond duurzaam ondernemen al doet en schept voor het tweede jaar op rij een kader om nog verder op een duurzame manier te groeien. Ook bij het moederbedrijf Jan De Nul Group wordt het Charter in 2019 verder uitgerold. Zo is er bijvoorbeeld een actieplan opgebouwd, waarvan het reduceren van de milieu-impact op lucht en water een belangrijke pijler vormt. Daarnaast wordt de CO2-voetafdruk verder in kaart gebracht. Een duurzame uitdaging waarbij milieu, mens en het zoeken naar innovatieve oplossingen steeds centraal staan.

Foto credits: Jeroen Op de Beeck

GERELATEERDE POSTS

Zeegrasvelden beschermen kust en beperken klimaatimpact

UGent heeft met steun en medewerking van Jan De Nul Group, DEME Group, en het Portugese maritieme instituut CCMAR een Baekeland-mandaat ontvangen voor haar doctoraatstudie ‘PLANT ME’. Dit onderzoek naar een duurzame bescherming van kwetsbare kustgebieden richt zich op...