Innovatief filtersysteem met eenvoudige ledlampen in de strijd tegen COVID-19

Innovatief filtersysteem met eenvoudige ledlampen in de strijd tegen COVID-19

door | dec 14, 2020

Een innovatief filtersysteem dat in 30 minuten virussen volledig neutraliseert in een ruimte. In de strijd tegen COVID-19 is het een meer dan welkome innovatie. De technologie, gepatenteerd door NANOHUB, veroorzaakt bovendien geen schadelijke bijproducten en vraagt amper onderhoud.

Binnenruimtes goed ventileren is cruciaal in de preventie van COVID-19. In sommige ruimtes is het niet mogelijk om ramen open te zetten. Met de winter in het land is die manier van ventileren sowieso al een pak minder aangenaam. NANOHUB komt met een alternatief op de proppen. Een nieuwe technologie voor de ventilatie van gesloten binnenruimtes. “Met bewezen efficiëntie en een ruim assortiment van producten, voor elke toepassing”, zegt Lieven Dewaele, exclusief verdeler voor NANOHUB in België.

 

Gezonder en duurzamer

Natuurlijk zijn er al heel wat filtersystemen op de markt. Toch neutraliseren en doden velen daarvan virussen niet. UV-filters werken wel in op viruspartikels, maar hebben enkele vervelende nevenwerkingen. Zo zijn de lampen duur, hebben ze een beperkt aantal branduren en creëren ze ozon, schadelijk voor de longen.
NANOHUB werkt – net zoals UV-filters – volgens een systeem van fotokatalyse, maar dan met gewone ledlampen. “Die zijn niet alleen een pak goedkoper, ze gaan 40.000 tot 60.000 uur mee”, zegt Lieven Dewaele. “Er komt bovendien geen ozon vrij, enkel een verwaarloosbare, en onschadelijke, hoeveelheid CO2 en waterdamp. Naast het af en toe reinigen van de stoffilter is dit filtersysteem trouwens volledig onderhoudsvrij.”

Het kleinste toestel, EOLO, zuivert de lucht in voertuigen, zoals taxi’s en minibussen.

Gesteund door de medische wereld

De werking van het zogenaamde KtV-filtersysteem van NANOHUB is al bevestigd door gerenommeerde namen in de gezondheidssector. Het San Raffaele Hospital in Milaan testte de filter grondig, met COVID-19 als testcase. De resultaten spreken voor zich. Na 10 minuten was 98,2% van het virus geneutraliseerd, na 20 minuten 99,7% en na een half uur waren alle viruspartikels verdwenen.
Ook de Italiaanse professor Alessandro Miani benoemde het systeem van NANOHUB in een tv-uitzending “één van de beste oplossingen om binnenshuis te ventileren met bewezen anti-covidwerking.”

De NANOHUB-producten

NANOHUB brengt een hele range aan producten op de markt met deze innovatieve technologie. Zo is er voor elke binnenruimte een passende oplossing.

  • EOLO: een toestel met het formaat van een dikke smartphone, ideaal voor voertuigen
  • ZEFIRO: ideaal voor woonkamers, keukens en kantoorruimtes met een debiet van 100m³/u
  • LEVANTE: voor vergaderruimtes, operatiezalen, klaslokalen, … met een debiet van 250 of 500m³/u
  • SCIROCCO: filtersystemen om in te bouwen in verlaagde plafonds

Binnenkort komen er ook mondmaskers met deze filter op de markt. Die zullen de naam ARIA krijgen. Het certificeringsproces loopt momenteel.

Scirocco, het inbouwmodel voor verlaagde plafonds en LEVANTE 250 voor ruimten tot 60 vierkante meter.

Over NANOHUB

NANOHUB is in 2018 ontstaan met als doel oplossingen te ontwikkelen op basis van innovatief nano-materiaal. Met de ervaring van de oprichters en de expertise van verschillende ondernemingen als basis willen ze zo de energie-efficiëntie en de kwaliteit van het milieu verbeteren. Naast de luchtkwaliteit binnenshuis richt NANOHUB zich onder meer op het bewaren van groenten en fruit.

Voor meer info :

Lieven Dewaele, Frans Vanderlindenlaan 4, Kortrijk
lievendewaele@nanohub.be  /  T: +32 475 26 05 18  /   www.nanohub.be

GERELATEERDE POSTS

‘Ready2Reuse’: tweedehands is eersteklas

Het gebruik van tweedehands auto-onderdelen bij reparaties is nog niet algemeen gangbaar in België en daar wil Febelauto iets aan doen. Met het door VLAIO gesteunde project 'Ready2Reuse' zet Febelauto de voordelen van tweedehandsonderdelen in de verf. Want tweedehands...