PROJECT IN DE KIJKER: Omkasting lintzaag

15 · 12 · 20

PROJECT IN DE KIJKER: Omkasting lintzaag

door | dec 15, 2020

Geluidsbeheersing voor een veilige werkomgeving voor machine-operatoren

Werken in industriële productiehallen houdt ook in dat operatoren van zware machines geconfronteerd worden met geluidsoverlast gecreëerd door die machines zelf.

Een industriële producent van inpakmaterialen had de geluidsoverlast voor hun operatoren van een nieuw lintzaag zwaar onderschat ; een proces waarbij één grote rol folie of tape verzaagd wordt naar kleinere rollen die dan verpakt kunnen worden. Om een veilige en gezonde werkomgeving te verzekeren, werd beroep gedaan op DOX Noise Control’s geluidsisolerende omkastingen.

Oplossing: omkasting op maat

DOX Noise Control stond in voor het inmeten en uitwerken van de cabine, en voor het toezicht op de montage ervan.

Het bronspectrum van de te behandelen machine was heel hoog frequent. De meest geschikte oplossing bleek een redelijk grote omkasting te zijn, die over de gehele machine werd gemonteerd, tegen de achterwand van de hal.

Deze grote cabine (7,65 x 6,8 x 4 m) werd voorzien van deuren en ramen alsook doorgangen voor het nodige kabelwerk. Er werd ook staalconstructie voorzien voor de overspanning van de panelen. Op deze manier kon er een demonteerbaar dakdeel gecreëerd worden om zo toegang te verzekeren tot de machine opdat grote onderdelen in de toekomst gemakkelijk vervangen zouden kunnen worden.

De buitenkant van de cabine werd gecoat met een standaard RAL kleur, volgens de kleurwens van de klant.

Resultaat: 20 dB demping

De resultaten waren enorm positief. Zo is DOX Noise Control erin geslaagd om bijna 20dB te dempen ter hoogte van de bedieningspost. Dit werd vastgesteld a.d.h.v. een eenvoudige controlemeting.

Meetrapport
  • Geluidmeting voor, november 2019
    • 1. Bedieningspost op volle toerental zonder materiaal
    • 2. Bedieningspost tijdens zagen
  • Controlemeting na de plaatsing van de omkasting, oktober 2020
    • 3. Bedieningspost tijdens zagen met ventilatie
    • 4. Omgevingslawaai t.h.v. bedieningspost met ventilatie

 

Hierdoor kunnen de operatoren opnieuw op een veilige manier aan de slag met deze machine.

Interesse in een geluidsisolerende omkasting op maat van uw bedrijf? Contacteer DOX Noise Control voor meer informatie!

 

GERELATEERDE POSTS

Ecologische drinkwatersystemen op de werkvloer

Ameauré staat bekend om zijn innovatieve drinkwatersystemen die op een duurzame manier zorgen voor schoon en verfrissend drinkwater. Met een scala aan staande dispensers en tafelmodellen biedt Ameauré oplossingen voor verschillende omgevingen en behoeften. Wat deze...

High purity water voor biotechbedrijf Glycom

Het Deense Glycom is een particulier en onderzoeksgericht biotechbedrijf met een bijzondere expertise in humane melk oligosachariden - de oligosachariden aanwezig in moedermelk, beter gekend als HMO’s. Omdat water in het HMO-proces een belangrijke rol speelt, deed het...