Sweco participeert met ‘ENOUGH’ om duurzaam eiwit te maken

Milieugids partner Sweco

Sweco participeert met ‘ENOUGH’ om duurzaam eiwit te maken

door | mei 12, 2021

Image

 

 

Foodtechbedrijf ENOUGH (voorheen 3F BIO) plant de bouw van een nieuwe mycoproteïnefabriek in Sas van Gent, in Nederland. Het project, Unity genaamd, behelst een volledige greenfield-productiefaciliteit van 10 kT/a, de eerste in zijn soort als afvalvrije productiefabriek.

Mycoproteïne, een hoogwaardige eiwitbron, is een maatschappelijk relevante en duurzame vervanger voor vlees. De omvang van het project bestaat uit kantoorgebouwen, een tankpark, CIP-installatie, productiegebouw incl. reactoren en centrifuge, verpakkings- en vriesruimte, koeltorens enz. De opstart van de volledige vestiging is gepland voor juni 2022.

 Koen Maes, projectmanager van het UNITY-project: “Sweco heeft onlangs het volledige EPCm toegekend gekregen, waardoor wij verantwoordelijk zijn voor het gedetailleerde ontwerp en de inkoop van de technische installaties. Onze diensten omvatten ook het bouwbeheer, hulp bij de inbedrijfstelling en het opstarten.”

Filip Verheyen, Division Director Industry bij Sweco Belgium, is opgetogen over de samenwerking met ENOUGH: “Dit project is een belangrijk succes, niet alleen voor Sweco en onze divisie Industry, maar ook voor een duurzame toekomst voor onze maatschappij. Naast het realiseren van een afvalvrij productieproces zal het eindproduct een milieuvriendelijkere vervanger voor vlees zijn. De realisatie van een afvalvrij productieproces zoals dit past perfect binnen de toekomstvisie van Sweco. Dit maakt ons nog meer verheugd over onze deelname aan dit unieke project.”

Sweco zal nauw samenwerken met derden: Heinrich Frings Gm bH & Co. KG, die het ontwerp van het vergistingsproces zal leveren, en KOCH Adviesgroep, die het civieltechnisch en bouwkundig ontwerp voor zijn rekening zal nemen.

ENOUGH (www.enough-food.com) is een foodtechbedrijf met technologie om de meest duurzame bron van voedseleiwit te kweken. ENOUGH is een pionier op het gebied van grootschalige duurzame eiwitproductie, om de gecombineerde problemen aan te pakken van het voeden van een groeiende wereldbevolking en de niet-duurzame impact van het uitsluitend vertrouwen op traditionele eiwitteelt.

GERELATEERDE POSTS

‘Ready2Reuse’: tweedehands is eersteklas

Het gebruik van tweedehands auto-onderdelen bij reparaties is nog niet algemeen gangbaar in België en daar wil Febelauto iets aan doen. Met het door VLAIO gesteunde project 'Ready2Reuse' zet Febelauto de voordelen van tweedehandsonderdelen in de verf. Want tweedehands...

Aerzen biedt complete service voor machines

Onderhoud is meer dan reactief herstellen   De wereld van het industrieel onderhoud blijft zich continu ontwikkelen. Er blijft echter één constante: de nood aan diepgaande kennis van de techniek en het functioneren van machines. Aerzen ondersteunt haar klanten...