Sweco sluit overeenkomst met Arcade Concept Engineering

Milieugids partner Sweco

Sweco sluit overeenkomst met Arcade Concept Engineering

door | mei 20, 2021

Sweco Belgium versterkt zijn gebouwen- en infrastructuuraanbod door een Asset Deal met Arcade Concept Engineeringuit Lokeren. Dit studiebureau is gespecialiseerd in stabiliteitsstudies, en het ontwerp en de opvolging van bouwkundige projecten. De ruime portfolio omvat toonaangevende private en openbare gebouwen alsook civiele kunstwerken.

“De gemotiveerde ingenieurs en tekenaars van Arcade Concept Engineering hebben een ijzersterke reputatie op het vlak van bouwkundige projecten. Dat hebben we al mogen ervaren tijdens de opdrachten waarbij we samen betrokken waren, zoals het Administratief Centrum in Beveren, de A11 snelweg, en het ziekenhuiscomplex en de parking voor AZ Sint-Maarten. Die fijne samenwerking mondt nu uit in een integratie binnen Sweco. Met onze gebundelde krachten zullen we elk multidisciplinair en complex bouwproject kunnen aanpakken, ongeacht de schaal of locatie”, zegt Erwin Malcorps, Managing Director van Sweco Belgium.

Het studiebureau Arcade Concept Engineering is in 2009 opgericht door Cretien De Cauwer. Het bedrijf is gespecialiseerd in ontwerp- en stabiliteitsopdrachten in diverse bouwsegmenten. Momenteel begeleidt het gedreven team van 12 medewerkers verschillende nieuwbouw- en renovatieprojecten vanuit het kantoor in Lokeren.

“Bij Sweco vinden we hetzelfde engagement terug om voor elk project de meest duurzame oplossing aan te reiken. Zeker bij opdrachten waar het ingenieurswerk een belangrijke, bepalende factor is in de uitwerking van de esthetische visie. Onze toegevoegde waarde zit vooral in onze flexibiliteit en creativiteit bij de ontwerpen. We zijn erg verheugd dat ons hecht team de kwaliteit en service aan onze klanten verder kan uitbouwen onder de vleugels van Sweco”, zegt Cretien De Cauwer, zaakvoerder van Arcade Concept Engineering.

Alternate text

Van links naar rechts: Wim Van Nuffel (Division Director Buildings, Sweco Belgium), Cretien De Cauwer (zaakvoerder Arcade Concept Engineering), Erwin Malcorps (Managing Director, Sweco Belgium), Vicky De Bollen (Director Finance, Facility & Legal, Sweco Belgium)

 

Foto: © Faye Pynaert

GERELATEERDE POSTS

‘Ready2Reuse’: tweedehands is eersteklas

Het gebruik van tweedehands auto-onderdelen bij reparaties is nog niet algemeen gangbaar in België en daar wil Febelauto iets aan doen. Met het door VLAIO gesteunde project 'Ready2Reuse' zet Febelauto de voordelen van tweedehandsonderdelen in de verf. Want tweedehands...