De MP 1 pomp verhuist van Fresno, Californië naar Nederland en dat is ‘breaking news’

written by AdminUserMain
03 · 6 · 21

De MP 1 pomp verhuist van Fresno, Californië naar Nederland en dat is ‘breaking news’

door | jun 3, 2021

‘De MP 1 pomp verhuist van Fresno, Californië naar Nederland’, aldus Kim Jensen, Chief Marketing Officer en Group Head Water Utility bij Grundfos. ‘Grundfos haalt de MP 1 dompelpomp uit het portfolio – maar gelukkig verdwijnt de pomp niet van de markt!’

‘We zijn verheugd te kunnen meedelen dat onze distributie- en verkooppartner Royal Eijkelkamp ​​de productiefaciliteiten voor de MP 1 pomp overneemt en de productie en verkoop voortzet.’

‘Royal Eijkelkamp is al jaren een vertrouwde partner van ons. De afgelopen vijf jaar waren ze ook de enige wereldwijde distributeur van de MP 1 pomp, dus als iemand het potentieel van de MP 1 weet te benutten, is het Royal Eijkelkamp. Ze bieden bovendien al wereldwijd oplossingen op het gebied van bodem- en wateronderzoek.’

‘De overdracht vindt naar verwachting plaats in juli 2021. Dan krijgt Royal Eijkelkamp de beschikking over de speciale productiefaciliteiten in Fresno, Californië. Deze worden vervolgens ingericht in de productieruimte van Royal Eijkelkamp in Nederland. Vanaf dat moment krijgt Royal Eijkelkamp bovendien de rechten op de naam MP 1.’

‘We hopen dat deze overeenkomst met Royal Eijkelkamp leidt tot een succes voor de MP 1 pomp, zoals het ooit was bedoeld door onze voormalige CEO en zoon van Grundfos oprichter Niels Due Jensen.’

Rutger van Goethem, Sales Director bij Royal Eijkelkamp, over de overname: ‘We hebben achter de schermen hard gewerkt om de hele technische supply chain in kaart te brengen. We willen ervoor zorgen dat we zo snel mogelijk aan de slag kunnen met nieuwe productie, zodat we de achterstand kunnen wegwerken en later in het jaar uit voorraad kunnen leveren. Als we eenmaal de hele productie hebben opgestart, blijven we werken aan verbeteringen. Op die manier kunnen we de best mogelijke oplossingen bieden die aansluiten op de behoeften van onze klanten.’

 

GERELATEERDE POSTS

Ecologische drinkwatersystemen op de werkvloer

Ameauré staat bekend om zijn innovatieve drinkwatersystemen die op een duurzame manier zorgen voor schoon en verfrissend drinkwater. Met een scala aan staande dispensers en tafelmodellen biedt Ameauré oplossingen voor verschillende omgevingen en behoeften. Wat deze...

High purity water voor biotechbedrijf Glycom

Het Deense Glycom is een particulier en onderzoeksgericht biotechbedrijf met een bijzondere expertise in humane melk oligosachariden - de oligosachariden aanwezig in moedermelk, beter gekend als HMO’s. Omdat water in het HMO-proces een belangrijke rol speelt, deed het...