Naar een duurzaam en resultaatgericht energiebeheer met Denercon

written by Michaël Deneve
08 · 9 · 21

Naar een duurzaam en resultaatgericht energiebeheer met Denercon

door | sep 8, 2021

 

 

Om de uitstoot van CO2 te beperken, om kosten te besparen, om aan de wettelijke verplichtingen te voldoen … er zijn redenen genoeg om het energieverbruik van uw onderneming aan te pakken. Maar hoe doet u dit op een doelgerichte en efficiënte manier? Met Denercon.

Denercon is een energieconsultancybedrijf, actief in Industrial Energy Management, en biedt technisch advies voor industriële klanten, kmo’s en openbare besturen.

Denercon ondersteunt bedrijven en openbare besturen met het verlagen van energiekosten, naleving van de EU-richtlijn inzake energie-efficiëntie (Europese Energie Directieve) en bij de keuze van duurzame energieproductie (zon, wind, biomassa, WKK). Het energieverbruik en de CO2-uitstoot van klanten wordt op deze manier verlaagd en zij worden gestimuleerd bij het inzetten van groene energie. Deze ondersteuning is wetenschappelijk en financieel onderbouwd, en biedt klanten de mogelijkheid om ook met beperkte financiële middelen hun energieverbruik te optimaliseren.

Denercon staat voor een duurzaam en resultaatgericht industrieel energiemanagement. Het bedrijf combineert deskundige kennis met operationele ervaring en heeft een sterke focus op hoogwaardige resultaten voor zijn klanten.

De experts van energieadviesbureau Denercon loodsen u in 4 stappen naar een optimaal energiebeheer waarbij u uw energieverbruik (elektriciteit en warmte) en CO2-uitstoot verlaagt en groene energie zo optimaal mogelijk inzet.

 

STAP 1 — het verbeterpotentieel opsporen

STAP 2 — een oplossing op maat uitwerken

STAP 3 — oplossingen implementeren

STAP 4 — energieprestaties opvolgen en bijsturen

Hierbij legt Denercon een extra focus op energiemetingen (dankzij eigen meetapparatuur) en energiemonitoring.

Het European Emissions Trading System (EU-ETS) voor industriële installaties is in voege in de Europese Unie sinds 2005. De zogenaamde VER-bedrijven (Verhandelbare EmissieRechten) nemen hieraan deel. Dit zijn bedrijven met een thermisch vermogen van hun industriële installaties van meer dan 20MW. Denercon kan u begeleiden met:

  • het opstellen van het monitoringsplan en emissiejaarrapport;
  • het opstellen van het monitoring methodologieplan en baselinerapport;
  • de begeleiding bij de toekenning van de emissierechten;
  • het opstellen van het ALC-rapport.

Wilt u het energiebesparingspotentieel van uw organisatie in kaart laten brengen? Wilt u gespecialiseerde begeleiding inschakelen tijdens uw energieverbeteringsproject of het opstellen van uw EU-ETS rapportering? Contacteer Denercon.

Denercon is tevens erkend dienstverlener voor de KMO-portefeuille in Vlaanderen en Chèques-entreprises in Wallonië.

GERELATEERDE POSTS

Ecologische drinkwatersystemen op de werkvloer

Ameauré staat bekend om zijn innovatieve drinkwatersystemen die op een duurzame manier zorgen voor schoon en verfrissend drinkwater. Met een scala aan staande dispensers en tafelmodellen biedt Ameauré oplossingen voor verschillende omgevingen en behoeften. Wat deze...

High purity water voor biotechbedrijf Glycom

Het Deense Glycom is een particulier en onderzoeksgericht biotechbedrijf met een bijzondere expertise in humane melk oligosachariden - de oligosachariden aanwezig in moedermelk, beter gekend als HMO’s. Omdat water in het HMO-proces een belangrijke rol speelt, deed het...