Hidrostal: de pomp met unieke voordelen

Hidrostal: de pomp met unieke voordelen

door | mei 31, 2018

Hidrostal is in 1955 opgericht door de heer Martin Stähle. Deze van origine Zwitserse engineer heeft halverwege de vorige eeuw de unieke schroefcentrifugaalwaaier ontwikkeld in Peru voor het verpompen van vis. Door de jaren heen is de Hidrostal schroefcentrifugaalwaaier verder ontwikkeld en heeft het hoofdkantoor zich inmiddels gevestigd in Neunkirch – Zwitserland.

De schroefcentrifugaalpompen van Hidrostal zijn al jaren niet meer weg te denken uit de afvalwaterwereld. Wereldwijd biedt Hidrostal een passende ondersteuning voor lokaal waterbeheer. Naast toepasbaarheid in afvalwater zijn de pompen ook in te zetten voor oppervlaktewater, industrieel afvalwater, food & beverage en slibverwerking.

Onderstaande activiteiten behoren tot het pakket diensten dat Hidrostal kan bieden:

  • Advies en selectie van nieuwe pompen en systemen;
  • Installatiewerkzaamheden;
  • Preventief onderhoud in onze werkplaats of op locatie;
  • Correctief onderhoud in onze werkplaats of op locatie;
  • Probleemoplossing

 Life Cycle Cost

Naast “verstoppingsvrij” en “visvriendelijk” is “de beste life cycle cost” een van de speerpunten van Hidrostal. Hidrostal zegt hierover: “Bij investeringen in pompsystemen is het een goede zaak om kritisch naar de totale kosten te kijken. Vaak wordt hierbij louter naar de aanschafprijs gekeken maar de vraag is op basis van welke criteria u de juiste keuze maakt? De kosten beperken zich namelijk niet alleen tot de aanschaf van een pomp.”

Tijd om eens kritisch over de eerste investering heen te kijken.  Onderzoek heeft vastgesteld dat de aanschafprijs van een pomp maar een fractie vertegenwoordigt van de totale kosten als we de gehele levensduur van een pomp onder de loep nemen; dit worden de “Life Cycle Cost” (LCC) genoemd. De voornaamste kosten voor de totale levensduur van een pomp zijn opgebouwd uit 3 posten, te weten: aanschafkosten, energiekosten en onderhoudskosten.

Het aandeel van elke post is natuurlijk sterk afhankelijk van de installatie waar de pomp wordt ingezet. Hidrostal laat voor haar pompen de onvoorziene onderhoudskosten (calamiteitskosten) voor het wegnemen van verstoppingen buiten beschouwing omdat zij claimen dat dit bij hun pompen niet voorkomt. In de meeste gevallen en uit de praktijk blijkt dat Hidrostal-pompen een voordelige keus kunnen zijn wanneer de investeringen worden beoordeeld over een periode van 10 tot 15 jaar.

 

 

 

 

GERELATEERDE POSTS

‘Ready2Reuse’: tweedehands is eersteklas

Het gebruik van tweedehands auto-onderdelen bij reparaties is nog niet algemeen gangbaar in België en daar wil Febelauto iets aan doen. Met het door VLAIO gesteunde project 'Ready2Reuse' zet Febelauto de voordelen van tweedehandsonderdelen in de verf. Want tweedehands...