KROHNE introduceert de AF-E-400, een elektromagnetische flowmeter

KROHNE introduceert de AF-E-400, een elektromagnetische flowmeter

door | sep 9, 2021

Ongelimiteerde prestatie, in compacte ruimtes
  • Compact en robuust ontwerp voor parallelle installatie en compacte ruimtes
  • Best in class: temperatuurbereik, nauwkeurigheid, drukverlies en flowbereik
  • Uitgangen: 4…20 mA, puls, frequentie, schakelaar, IO-Link of Modbus

KROHNE introduceert de AF-E-400, een elektromagnetische flowmeter voor toepassingen in utiliteit, installatie- en machinebouw. De ideale keuze voor toepassingen met geleidende vloeistoffen in compacte ruimtes, zoals koellijnen van lasapparatuur, buigmachines en robots of op doseer-skids voor chemicaliën.
Door reductie van de ronde vrije doorlaat is een hoge nauwkeurigheid over een brede range aan druk en temperatuur gegarandeerd en door de geïntegreerde temperatuurmeting is een extra sensor overbodig. De meter biedt goede nauwkeurigheid in elk flowbereik, waardoor een optimale werking gegarandeerd is.

De AF-E-400 is gemakkelijk te installeren en kan zeer dicht naast elkaar worden geplaatst (tot 2mm), parallel en storingsvrij. De meter beschikt over verschillende uitgang- en communicatie opties, zoals IO-link en Modbus. Deze leveren voordelen voor de gebruiker; de uitgebreide sensor- en applicatiegegevens kunnen worden ingezet voor maximale efficiëntie en optimalisatie van de automatisering.

De AF-E-400 kan worden toegepast bij koelwatermonitoring van buigmachines, lasrobots en spuitgieten en bij het monitoren van het waterverbruik in wasinstallaties (gritwassen, autowassen en industriële wasbeurten) en irrigatie van gewassen. Maar ook voor flowmonitoring bij recirculatie van warm en koud water of in doseer-skids voor reagentia, katalysatoren of chemicaliën.

Highlights:

  • Meting van flowbereik, getotaliseerde flow en temperatuur tot +90°C
  • Obstructievrije doorlaat voor minimaal drukverlies en hoge turn-down ratio zonder risico op cavitatie
  • Installatie in serie of parallel mogelijk tot 2mm afstand
  • NAMUR NE 107 diagnostiek
  • Nominale sensor afmeting 6, 15, 20, 25 voor flowrates tot 150 l/min met G en NPT of RC draad, verschillende adapters mogelijk
  • Compact in te bouwen, geen rechte instroom en uitstroom lengtes benodigd

Contacteer ons voor meer info en/of lees meer over deze toepassing.

 

 

 

GERELATEERDE POSTS

‘Ready2Reuse’: tweedehands is eersteklas

Het gebruik van tweedehands auto-onderdelen bij reparaties is nog niet algemeen gangbaar in België en daar wil Febelauto iets aan doen. Met het door VLAIO gesteunde project 'Ready2Reuse' zet Febelauto de voordelen van tweedehandsonderdelen in de verf. Want tweedehands...