Mag het een verstopping minder zijn?

Mag het een verstopping minder zijn?

door | mrt 14, 2022

Door de toenemende vervuilingen in rioolgemalen en -stelsels, zijn terugkerende blokkades een wekelijks probleem. Het opheffen van onvoorziene storingen kost veel tijd, aandacht en geld. Eén verstopping per week komt jaarlijks op een kostenpost van ruim € 10.000. In dit gemaal is onlangs één pomp vervangen door een Hidrostal schroefcentrifugaalpomp, type H05K-MH3R met 55 kW elektromotor.

De nieuwe Hidrostal pomp wordt als ‘hoofdpomp’ gebruikt, zodat de betrouwbaarheid van het gehele gemaal is gewaarborgd. De investering wordt in 4 jaar terugverdiend en de beheerders kunnen weer rustig slapen!

Bijkomend voordeel is het hoge rendement van de Hidrostal schroefcentrifugaalpomp, hierdoor wordt er minder stroom verbruikt , wat indirect bijdraagt aan de vermindering van de CO2 uitstoot.

www.hidrostal.be

GERELATEERDE POSTS

Regenwater als waterbron

De voorbije jaren is de klimaatverandering van een “inconvenient truth” geëvolueerd naar een onvermijdelijke realiteit. Toenemende waterschaarste vormt daar een verontrustend onderdeel van. Daarom zoeken steeds meer bedrijven naar alternatieve waterbronnen voor hun...

Waterzuivering: Een Bron van Groene Energie

Anaerobe waterzuiverings-installaties kunnen biogas produceren, een bron van groene energie die op verschillende vlakken kan ingezet worden bij bedrijven. Van energienetten naar aandrijving van warmtepompen: ontdek enkele opties om van uw waterzuiveringsinstallatie...