+32 3 336 15 50 info@milieugids.be

Mag het een verstopping minder zijn?

written by Hidrostal
14 · 3 · 22

Mag het een verstopping minder zijn?

door | mrt 14, 2022

Door de toenemende vervuilingen in rioolgemalen en -stelsels, zijn terugkerende blokkades een wekelijks probleem. Het opheffen van onvoorziene storingen kost veel tijd, aandacht en geld. Eén verstopping per week komt jaarlijks op een kostenpost van ruim € 10.000. In dit gemaal is onlangs één pomp vervangen door een Hidrostal schroefcentrifugaalpomp, type H05K-MH3R met 55 kW elektromotor.

De nieuwe Hidrostal pomp wordt als ‘hoofdpomp’ gebruikt, zodat de betrouwbaarheid van het gehele gemaal is gewaarborgd. De investering wordt in 4 jaar terugverdiend en de beheerders kunnen weer rustig slapen!

Bijkomend voordeel is het hoge rendement van de Hidrostal schroefcentrifugaalpomp, hierdoor wordt er minder stroom verbruikt , wat indirect bijdraagt aan de vermindering van de CO2 uitstoot.

www.hidrostal.be

GERELATEERDE POSTS

De doorbraak van ecodesign

Het grote tekort aan grondstoffen en de schaarste aan materialen zet enorme druk op de bedrijven in diverse sectoren met lange levertermijnen en hoge productprijzen als gevolg. Het besef van de eindigheid van grondstoffen en de risico’s van de klimaatopwarming hebben...

Pin It on Pinterest

Share This