Mag het een verstopping minder zijn?

Mag het een verstopping minder zijn?

door | mrt 14, 2022

Door de toenemende vervuilingen in rioolgemalen en -stelsels, zijn terugkerende blokkades een wekelijks probleem. Het opheffen van onvoorziene storingen kost veel tijd, aandacht en geld. Eén verstopping per week komt jaarlijks op een kostenpost van ruim € 10.000. In dit gemaal is onlangs één pomp vervangen door een Hidrostal schroefcentrifugaalpomp, type H05K-MH3R met 55 kW elektromotor.

De nieuwe Hidrostal pomp wordt als ‘hoofdpomp’ gebruikt, zodat de betrouwbaarheid van het gehele gemaal is gewaarborgd. De investering wordt in 4 jaar terugverdiend en de beheerders kunnen weer rustig slapen!

Bijkomend voordeel is het hoge rendement van de Hidrostal schroefcentrifugaalpomp, hierdoor wordt er minder stroom verbruikt , wat indirect bijdraagt aan de vermindering van de CO2 uitstoot.

www.hidrostal.be

GERELATEERDE POSTS

‘Ready2Reuse’: tweedehands is eersteklas

Het gebruik van tweedehands auto-onderdelen bij reparaties is nog niet algemeen gangbaar in België en daar wil Febelauto iets aan doen. Met het door VLAIO gesteunde project 'Ready2Reuse' zet Febelauto de voordelen van tweedehandsonderdelen in de verf. Want tweedehands...