Samen met AERZEN op weg naar AERwater 4.0

Samen met AERZEN op weg naar AERwater 4.0

door | sep 30, 2019

AERwater is een geïntegreerde oplossing met op elkaar afgestemde modules. Met als doel uw afvalwaterzuiveringsinstallatie zo energie-efficiënt, grondstofvriendelijk en vooruitdenkend mogelijk te maken.

De strategie van water 4.0
Water 4.0 komt uit het begrip industrie 4.0 en staat voor een toekomstgerichte procesoriëntatie in waterbeheer. De strategie is gericht op digitalisering en automatisering waardoor operationele procedures flexibeler, duurzamer en efficiënter kunnen worden georganiseerd.
Water 4.0 betekent ook een betere onderkenning van de complexiteit van het plannen van waterbeheer om een doorslaggevende invloed uit te oefenen op vroegtijdige waarschuwing, besluitvorming en (productie)processen.
Gemiddeld is de energie die wordt verbruikt tijdens de biologische behandeling verantwoordelijk voor 60% tot 80% van de bedrijfskosten van een afvalwaterzuiveringsinstallatie.
In deze context kunnen duurzame besparingen alleen worden gerealiseerd als efficiëntie van de afzonderlijke machines of componenten afgestemd is op de energiebehoefte van de installatie en de installatie real time wordt gecontroleerd op de exacte hoeveelheid benodigde lucht.

AERwater: de uitgekiende oplossing van Aerzen
De weg naar Water 4.0 wordt door Aerzen bereikt met AERwater; een uitgekiende samenwerking tussen hardware, software en een uitgebreid serviceportfolio. Met deze know-how heeft Aerzen uiterst efficiënte beluchtingsconcepten ontwikkeld voor de afvalwaterzuiveringsmarkt.
Elke afvalwaterzuiveringsinstallatie bevat hiervoor al de meest waardevolle basis: een grote hoeveelheid gegevens van alle productieactiviteiten. Door deze gegevens om te zetten in bruikbare informatie kunt u uw besluitvormingsprocessen verkorten, uw efficiëntie verbeteren en water op een duurzamere wijze gebruiken.
De AERwater-modules kunnen afzonderlijk worden gebruikt of op alle mogelijke manieren samen worden geconfigureerd. Zo bieden ze waardevolle ondersteuning voor elke planningsfase en elk operationeel proces. AERwater garandeert een efficiënt, duurzaam waterbeheer in de geest van Water 4.0: de beste manier om operationeel en in technologisch opzicht vooruitstrevend te blijven.

ONTDEK NU HET BESPARINGSPOTENTIEEL VAN UW WATERZUIVERINGSINSTALLATIE met de PERFORMANCE CALCULATOR

Voor meer info contacteer sales-be@aerzen.com

 

 

 

GERELATEERDE POSTS