AERprogress – Toegevoegde waarde door middel van digitalisering

AERprogress – Toegevoegde waarde door middel van digitalisering

door | sep 13, 2020

De toekomst is digitaal – en dat geldt net zo goed voor de compressor- en blowertechnologie. Op gegevens gebaseerde diensten bieden operators van proces- en persluchteenheden uit alle branches nieuwe mogelijkheden om processen op een energiezuinige manier te ontwerpen. AERZEN heeft zich toegelegd op digitale transformatie en biedt met AERprogress nu ook digitale diensten op maat voor compressoren en blower.

Vanuit het oogpunt van de operator is de overstap naar netwerkcompressor- en blowereenheden in meerdere opzichten aantrekkelijk. Enerzijds maakt de uitgebreide registratie en evaluatie van energie-gerelateerde procesgegevens een efficiënte controle van de gecombineerde assemblages mogelijk – dit zorgt voor een duidelijk merkbare vermindering van de energiekosten en CO2-uitstoot. Anderzijds profiteren de operatoren van een betere procesveiligheid, meer transparantie en en een verbeterde betrouwbaarheid. De registratie van alle relevante bedrijfsgegevens geeft informatie over de procedures die deel uitmaken van het comprimeringsproces. Deze informatie kan worden gebruikt voor de implementatie van moderne en gegevensondersteunde service- en onderhoudsconcepten. Voordeel: service en onderhoud op basis van de toestand van de systemen vermindert het aantal incidenten en minimaliseert de stilstandtijden.

DIGITALE DIGITAL SERVICES – VAN MACHINEFABRIKANT TOT SYSTEEMINTEGRATOR

De nieuwe bedrijfseenheid Aerzener Digital Systems onderstreept de transformatie van het moederbedrijf Aerzener Maschinenfabrik: van gerenommeerde assemblagefabrikant naar digitale-systeemintegrator. Als toonaangevende technologieontwikkelaar richt AERZEN zich op de gehele levenscyclus van zijn machines. Het serviceaanbod van de nieuwe digitale bedrijfseenheid is dan ook toegespitst op de algehele optimalisatie van de gehele procesketen.

De focus van het nieuwe AERprogress-aanbod ligt op de klant als operator van compressor- en blowereenheden. De verschillende onderdelen van het modulaire servicepakket zijn gericht op het optimaliseren van de kostenstructuur in het Machine Life Cycle Cost Management op een duurzame en klantspecifieke manier.

MAXIMALE TRANSPARANTIE IN MACHINEPARKBEHEER

Als basispakket biedt AERZEN het gebruiksvriendelijke Machine Park Management-pakket aan. Gebruikers kunnen alle actieve installaties op een interactieve wereldkaart zien en kunnen deze afzonderlijk selecteren. Zo ziet u in één oogopslag zien machines in bedrijf zijn, wanneer er onderhoud nodig is of waar zich mogelijk een storing aanwezig voordoet. In het monitoringmenu kan de gebruiker de relevante procesparameters in detail bekijken: diagrammen en trenddisplays geven informatie over de prestaties, de beschikbaarheid en het gebruik van de machines. Gevoelige en klantspecifieke procesgegevens zijn tijdens een live-overdracht altijd beschermd en de gegevens blijven te allen tijde het eigendom van de klant. Dankzij het centrale fabrieksmanagement bespaart de operator de tijd en kosten van afspraken op locatie. 

GEPERSONALISEERDE ADD-ONS VOOR INDIVIDUELE PROJECTEN

Om te voldoen aan de individuele, industrie-afhankelijke vereisten voor het gebruik van blower- en compressoreenheden, biedt AERZEN verschillende add-ons aan.

De add-ons in de categorie “Conditiebewaking” zijn gericht op het optimaliseren van de beschikbaarheid van de installatie door middel van op tijd of gebruik gebaseerde onderhoudsconcepten. Door de bedrijfsuren of systeemcondities te registreren, is het mogelijk om de levensduur van de componenten volledig te benutten.

Binnen de categorie “Energiemanagement” biedt AERZEN met de add-on “Improvement System” een oplossing voor de duurzame vermindering van het energieverbruik en CO2-uitstoot. De gegevensgebaseerde evaluatie van energiegerelateerde parameters legt de zwakke punten bloot en biedt inzicht in de optimalisatiemogelijkheden. Afhankelijk van de systeemconfiguratie is het daardoor mogelijk om de energiekosten met meer dan 20% te verlagen. 

De add-on “Consumption Certification” rondt het dienstenpakket van AERprogress af. Deze add-on stelt klanten in staat om met één muisklik standaardrapporten te maken. Deze rapporten voldoen aan de vereisten van de norm voor energiemanagement ISO 50001:2018 en maken het gemakkelijk om bewijs te overleggen aan aandeelhouders en belanghebbenden.

 

GERELATEERDE POSTS

Aerzen biedt complete service voor machines

Onderhoud is meer dan reactief herstellen   De wereld van het industrieel onderhoud blijft zich continu ontwikkelen. Er blijft echter één constante: de nood aan diepgaande kennis van de techniek en het functioneren van machines. Aerzen ondersteunt haar klanten...