De nieuwe Hidrostal Tuma motorlijn

De nieuwe Hidrostal Tuma motorlijn

door | nov 19, 2020

Met groot genoegen presenteert Hidrostal de nieuwe Tuma motorlijn. Een reeks zelfgekoelde  onderwater motoren die ook volledig ondergedompeld in het medium werken. Efficiëntie, betrouwbaarheid en een unieke robuuste constructie kenmerken deze IE3-equivalente motoren, die dankzij het modulaire Hidrostal systeem kunnen worden gecombineerd met alle hydraulische pompconfiguraties met de originele schroefcentrifugaalwaaier.

Tuma-motoren zijn extreem betrouwbaar en veelzijdig. Ze danken hun naam aan de bron van de rivier de Rijn, de “Lai da Tuma” of Tomameer. Het IP68 waterdichte ontwerp maakt continu gebruik in droge en onderwater installaties mogelijk. Naast de verschillende toeren en spanningen kunnen de isolatieklasse en constructiematerialen zelf worden gekozen. Alle motoren zullen dan ook verkrijgbaar zijn in een roestvaststalen Duplex versie, waardoor ze in zeewater en andere agressieve en bijtende media kunnen worden gebruikt. De motoren worden in eerste instantie geproduceerd in een vermogensrange van 15 – 60 kW, met 2 tot 8 polen en worden daarna continu uitgebreid.

Robuustheid is essentieel voor dompelpompen, daarom is bij het ontwerp van de Tuma-motoren veel aandacht besteed aan een maximale levensduur. Kenmerken zijn onder meer de volledig gegoten buitenkant, waarin het gepatenteerde, energiezuinige koelsysteem is geïntegreerd, kogellagers met een langere levensduur (L10h) van 50.000 uur en duurzame mechanische seals.

Monitoring en operationele beveiligingen worden gegarandeerd door brede sensormogelijkheden en maken verbinding met het Internet of Things (IoT) mogelijk. De mogelijkheid om de twee mechanical seals in tandemopstelling te monitoren, evenals de bewaking van de lagertemperatuur en de conditie van de lagers is een groot voordeel. Om de wikkeling tegen oververhitting te beschermen, zijn klixons en PTC-thermistors geïntegreerd in de wikkelingkop. Met de optionele PT100-sensoren kan de temperatuur van de wikkeling worden gemeten en beoordeeld. Hidrostal Tuma motoren zijn gecertificeerd voor toepassingen in Ex-zones 1 en 2 en temperatuurklasse T4, volgens de eisen van IEC-Ex, ATEX en FM. Alle motoren zijn geschikt voor gebruik met frequentieregelaars.

Efficiëntie en duurzaamheid vormen een integraal onderdeel van de filosofie van Hidrostal. Daarom beschikken alle Tuma-motoren over de premium efficiëntie volgens IE3, hoewel onderwatermotoren vanwege hun constructie zijn uitgesloten van de IEC-efficiëntieklassen. De robuustheid en slijtvastheid garanderen bovendien een extreem lange levensduur. Door duurzame productie wordt het gebruik van zeldzame (rare earth) grondstoffen tijdens de fabricage volledig vermeden.

Servicevriendelijkheid stond centraal bij de ontwikkeling van het Tuma-assortiment. Het gestroomlijnde oppervlak van de motor voorkomt de afzetting van vaste stoffen en vergemakkelijkt het reinigen en onderhouden van de pompen. De componenten kunnen met zo min mogelijk gereedschap worden geïnstalleerd en verwijderd, en slechts op één mogelijke manier. De van stekkerverbinding voorziene voedings- en besturingskabels kunnen op hun plaats blijven terwijl de motor en pomp in een werkplaats kunnen worden onderhouden.

Diverse accessoires zorgen ervoor dat de Hidrostal schroefcentrifugaalpomp met Tuma-motoren optimaal kunnen worden geïnstalleerd, zowel verticaal als horizontaal. Denk hierbij aan EN 13155 gecertificeerde hijsbeugels, voetbochtsnelkoppelingen en onderhoudsvriendelijke frames.

De Hidrostal Group produceert al meer dan 60 jaar hoogwaardige, onderhoudsarme pompen. Een wereldwijd, uitgebreid service- en verkoopnetwerk van meer dan 1100 medewerkers zorgt ervoor dat Hidrostal-pompen met de originele schroefcentrifugaalwaaier over de hele wereld worden gebruikt voor de moeilijkste toepassingen op het gebied van afvalwater, vloeistoffen met een hoog gehalte aan vaste stoffen, voedingsmiddelen, slurry ’s, langvezelige materialen, abrasieve en gasvormige media en zelfs levende vissen. De verschillende versies van de schroefcentrifugaal-waaiers maken debieten mogelijk tussen 2 – 2000 l/s en opvoerhoogtes tot 100 m. De pompen staan ​​bekend om hun uitmuntende efficiëntie en de bijbehorende lage life cycle costs.

www.hidrostal.be

GERELATEERDE POSTS

Lager energieverbruik met Hidrostal-pompen

Wist u dat de initiële investering (Capex – Capital Expenditure) van een pompsysteem slechts 5% tot 10% van de Total Cost of Ownership (TCO / levensduurkosten) bedraagt en dat dit getal is gebaseerd op de energieprijzen van 'vroeger'? Nu de energieprijzen wereldwijd...

Hidrostal nodigt je van harte uit

Terug van weggeweest! Hidrostal tekent na 3 jaar afwezigheid opnieuw present op de Aqua Vakbeurs in Gorinchem. Van 21 tot en met 23 maart praten adviseurs u bij over de nieuwste ontwikkelingen binnen de organisatie, producten en diensten. Wat onveranderd bleef, zijn...